Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hány éves kortól lehet elmenni...

Hány éves kortól lehet elmenni estire érettségizni? 16 vagy 18? Valakitől azt hallottam, hogy már 18 éves kor alatt nem lehet. Igaz ez?

Figyelt kérdés
A sulik oldalán 16 van írva.

dec. 9. 01:34
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Betöltött 16. év után már nem vagy tanköteles, tehát mehetsz estire. Illetve van egy olyan szabály is, hogy abban a tanévben még tanköteles vagy, amelyikben töltöd a 16-ot, tehát ha szeptember 1-jére esik a születésnapod, akkor mindenképp csak 17 évesen fogsz tudni beiratkozni estire.

Én viszont mindig elmondom, hogy ha van lehetőség napalira járni, akkor mindenképp járja ott végig az iskolát az ember, mert ott sokkal jobban el tudja mélyíteni az ismereteket, mint estin.

dec. 9. 04:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha nem vagy tanköteles akkor mehetsz esti suliba.
dec. 9. 06:45
 3/4 anonim ***** válasza:

16, de azon az éven mikor töltöd a 16-ot még tanköteletes vagy. Következő tanévtől kezdve viszont már mehetsz estire.

Százszor jobb, mint a nappali. Én többször jártam estire, és jó volt. Nappalin se tanultunk semmivel többet, sőt még kevesebbet, mert az órák 80%-a fegyelmezésből állt, nem pedig tanulásból. Estin legalább már nem kellett fegyelmezni senkit, mert mindenki saját döntése miatt került oda, nem pedig a szülei/állam kényszerítette.

dec. 9. 07:13
 4/4 SZTANN ***** válasza:

16 év felett estire is mehetsz.

De 18 év alattiaknak kell hozzá a szülő beleegyezése, mivel még nem vagy nagykorú.

(Szerintem nagy butaságot csinál az, aki otthagyja a nappalit, ha nem muszáj ... )

dec. 9. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!