Járok egy tanfolyamra már pár hónapja, ahova elvileg kell érettségi kell, de nekem sajnos csak 3 osztály van meg belőle, mert olyan élet helyzetbe kerültem anno, ahol muszáj voltam munkába állni különben éhen halunk és utcára kerülünk?
Kb. sehogy. Ha bevallod, és jófejek, akkor talán elsimítják neked valahogyan. Ők sem a saját ellenségük, és meg is üthetik a bokájukat, ha ez kiderül.
Az érettségihez pedig nem kell 4 évet tanulnod, csak 1-et. Ha megszerzed a 12. osztályról a bizonyítványt, utána már mehetsz is érettségizni.
Ha van egy kis szerencséd, találsz egy olyan iskolát estin, ahol 1 évet egy félév alatt lehet teljesíteni, és be tudsz iratkozni a 2. félévre, ami januártól van, májusban pedig megkísérelheted az érettségit is. Persze ez (ne haragudj, hogy ezt mondom, de) szinte a 0-ról nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen.
Egyébként nem teljesen értem, hogy miért jelentkeztél olyan tanfolyamra, ami érettségiköteles úgy, hogy tudtad, hogy nincs érettségid. De szurkolok neked, hátha sikerül megoldani a dolgokat.
Ha megvan 3 osztály a középiskolából, 1 év alatt simán letuthattad volna az érettségit. De ezt nagyon elszúrtad.
Az érettségi pedig nem azért kell a legtöbb esetben, mert a tanfolyamszervezőnek ez a heppje van, hanem azért, mert központilag meg van határozva, melyik szakmához kell érettségi. Ha ki is adjak neked a bizonyítványt, nagy eséllyel akkor is veszett fejsze nyele, mert a munkáltató simán elkérheti az érettségi bizonyítványt is.
Miért hazudtál? Ugye tudod, hogy ez bűncselekmény? Olyan dolgot állítottál, ami nincs. Örülj, ha nem indítanak ellened büntető eljárást!
Nyilván nem fogsz kapni bizonyítványt, hisz ha érettségid sincs, de arra épül a szakma, akkor nem állítható ki a bizonyítvány. Sőt, mivel te csaltál, így a pénzt sem fogod visszakapni.
Az egy osztály pótlása pedig egy év, nem 3-4. Ha gyorsan pótlod az osztályt, akkor talán a befejezést követően folytathatod ezt a tanfolyamot is, és nem veszik el az összes pénzed, de csak talán. Rosszabb esetben komoly következményekre lehet számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!