Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tudok érettségin...

Hogyan tudok érettségin összeszedni 400 pontot?

Figyelt kérdés
Most vagyok végzős és ezelőtt nem igazán foglalkoztam a továbbtanulással mert távolinak tűnt. Elértem arra a pontra, hogy elkezdjek nagyon rástresszelni az egészre. Kinéztem egy jó egyetemet viszont a minimum ponthatár 400 (egyébként a tavalyi 370 volt de gondolom a változtatások miatt csökkent). Nem mondanám magam rossz tanulónak de jónak se (3-4-5 között mozognak a jegyeim). Angolból tavaly emelteztem ami nagyon jól sikerült viszont más tantárgyból nem tudok emeltezni (nem hiszem, hogy jól menne ráadásul az iskolámban nem engedik a szaktanárok, hogy ilyenkor váltsunk faktot). A plusz 1 tárgyam biztosan nagyon jól fog sikerülni viszont összességében aggódok, hogy nem jönnek össze a pontok. Több okból is fontos lenne nekem a továbbtanulás (többek közt az otthoni körülmények miatt). Nagyon friss dolog az egész érettségi téma. Nem tudom hogyan kezdjek bele, hogy működik, hogy számoljam a pontokat. Ha csak 1 tárgyből emeltezek akkor is sikerülhet a 400 pont?

dec. 5. 17:51
 1/7 anonim ***** válasza:
65%

"Ha csak 1 tárgyből emeltezek akkor is sikerülhet a 400 pont?"

Kizárt.

Más kérdés, hogy nem csak az érettségivel tudsz pontokat gyűjteni, hanem vannak többlet pontok is.

dec. 5. 18:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

1 emelttel is lehet akar 400 pontod, de sajnos nem latunk a kepernyo tuloldalara. Azt sem irtad meg mennyi lett az emelted ( mit jelent az hogy jol sikerult?) milyen eredmenyekre szamitasz meg stb. Van-e nyelvvizsgad, versenyeredmenyed. Egyetemet se irtal, az egyetemek mar sajat hataskorben adnak intezmenyi pontokat.

Ha nem vagy altalanosan kepben a dolgokkal akkor a felvi.hu-n olvasd at a pontszamitas menetet. Van kalkulator is, tudod probalgatni mivel mennyi pontod lenne.

dec. 5. 18:07
 3/7 A kérdező kommentje:
98% lett az angolom. Ahoz jár nyelvvizsga de úgy tudom külön ugyan abból a nyelvből ezért nem jár többletpont. Nem tudom milyen eredményekre számítsak. Abból nem akarok kiindulni, hogy tavaly milyen lett az évvégim (többség 4es, lett egy matek 3asom). Többre is és kevesebbre is képes vagyok ennél. Úgy gondolom még időben vagyok, hogy jól fel tudjak készülni de kicsit elakadtam. A BGE-re szeretnék menni egyébként, legalábbis az a cél. Van B terv is ahova fix felvennének viszont az a szak kevésbé érdekel. Nekem az iylen "egyetemre járok, hogy egyetemre járjak" szak lenne
dec. 5. 18:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy emelttel lett meg a 400 pontom, de tény, hogy jól kell teljesíteni az érettségin. Nem lehetetlen, de sokkal fixebben összejön a 400 két emelttel.
dec. 5. 18:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ha nincs semmi más nyelvvizsgád, vagy versenyeredményed, tehát nincs amiből szerezz még intézményi pontot, akkor egy gyenge második emelttel is jobban jársz, mint egy erős közép érettségivel.
dec. 5. 18:59
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A BGE-n egyébként most van pont óriási nagy változás készülőben, majd érdemes figyelni, hogy mennyi állami helyet hirdetnek az előző évekhez képest, mert lehet meglepetés.
dec. 5. 19:01
 7/7 anonim ***** válasza:
dec. 5. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!