Megéri színházi rendezőasszisztensnek tanulni? Nehéz bekerülni ilyen körökbe?
26 éves vagyok, mindig érdekelt a színház világa. A háttérmunka főleg. Egy időben színész szerettem volna lenni, de nincs bennem olyan fajta exhibicionizmus ami oda szükségeltetik, és kicsit a képességeimben is kételkedtem. Ezek miatt sosem adtam be a jelentkezésemet az SZFE-re. Gimi után nemzetközi tanulmányok szakon tanultam. Már akkor sem szerettem, de 5 év alatt végigszenvedtem a 3 éves szakot. Most egy multinál dolgozok 1 éve. Nem szeretem. Azt érzem, hogy lazább közeg (nem a munka hiányát értem alatta, hanem a nem annyira kötött munkát) kell nekem. Ismét feljött bennem a színház iránti szerelmem. Nagyon szeretnék olyan berkekben dolgozni. A szakmák között lavírozva megtaláltam a rendezőasszisztensi FOSZK-ot az SZFE-n. Nagyon szimpatikus a képzés a munka is. Viszont a kérdés az, hogy mennyire éri meg elvégezni? Mennyire lehetséges bekerülni? A végzett diákok el tudnak helyezkedni? Van lehetőség a képzés alatt kapcsolatokat építeni? Vagy eleve kellenek csókosok? Gondolom nem használnak annyi szakembert a színházak, mint ahány diák évente végez. Vagy tévednék?
Azt hiszem, hogy nagyon szeretnék ilyen területen dolgozni, de mindig kicsit félve vágom a bizonytalan dolgokba a fejszémet.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!