Turizmus-vendéglátás szakra szeretnék jelentkezni, csak nem vagyok benne, hogy utána lesz lehetőségem azt dolgozni amit szeretnék. Szerintetek?
1 pedig eléggé van hozzá köze, ha idegenvezető akar lenni. Már ha nem egy isten háta mögötti faluban akar idegeneket vezetni, hanem több helyen, több dolgot kell fejben tartani. Szegeden például csak matek és töri emeltre jár tur-venden +50 pont. Töriből egyszerűbb emeltet tenni. Jó, ott is van matek, de azért nem egy gépészmérnök szint.
Egyébként a kérdésre válaszolva. Én inkább nemzetközi gazdálkodást valasztanék turizmus-vendéglátás helyett.
Csak ezzel a szakkal még nem nagyon fognak felvenni idegenvezetőnek, viszont az idegenvezetéshez elég egy tanfolyam, tehát így én sem ezt ajánlom.
Én a kétezres években végeztem hasonló szakon Gyöngyösön (akkor még Idegenforgalom néven futott, nem tudom, hogy most mi a neve), de az idegenvezetéshez annyi köze volt, hogy az egyik tanárunk másodállásban vállalt idegenvezetést is, és ő mesélt néha vicces/durva sztorikat, ennyi 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!