Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit kellene vagy lenne érdemes...

Mit kellene vagy lenne érdemes tanulnom?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok jelenleg egyetemista, humán beállítottságú főként. Felvételi pontom 420 lett sok helyre fel is vennének, de fogalmam sincs mi lenne a jó nekem. Otthagyom a szakomat mert nem nekem való, de nem tudom hogy mit kellene helyette majd csinálnom, erre van tippetek, ötletetek?

dec. 1. 08:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mit tanultál eddig?

Hogyha humán beállítottságú vagy,akkor vannak kifejezetten erre való szakok, emberierőforrás, humánfejlesztés, de akár még a kommunikáció és média is jó lehet

Mindenképp nézz körül felvin és próbáld meg kizárni azokat az egyetemeket, szakokat, amik biztosan nem

Így szűkíted a kört, egészen addig, amíg nem találsz valami neked valót

Azt is tudom javasolni, hogy januárban látogass el az educatiora,mert ott sok hasznos információ szokott lenni:)

dec. 1. 11:49
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Fú ha ennyire el vagy veszve akkor inkább orvoshoz menj, ne másik egyetemre...
dec. 1. 21:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Eddig nemzetközi
dec. 2. 09:15
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

Figyelj haver ha még kérdezni sem tudsz, és ilyen 1-2 szót böfögsz ide, akkor mégis milyen választ vársz?

Fogalmunk sincs rólad, nem tudjuk mit tanultál eddig, az miért nem tetszett, stb.

dec. 2. 09:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Eddig nemzetközi tanulmányok szakos hallgató voltam/ vagyok még, viszont ezzel a szakkal az volt a baj, hogy maga a lényeg nem érdekel engem a külpolitikai konfliktusok rendszere és mint kiderült a diplomácia sem annyira. Azért választottam ezt a szakot, mivel a nyelvek jól mentek és a történelmet is szeretem, de csalódtam, mivel itt nem ez a lényeg.
dec. 2. 09:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Középiskolába humán szakra mentem, szóval nincs szakmám.
dec. 2. 09:52
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
Ha a történelmet szereted, miért nem mész történelem szakra? Vagy ha esetleg megtanulnád a latin nyelvet is, akkor lehetnél levéltáros. Nekem a legszimpatikusabb foglalkozás, vagy lehetnél régész pl.
dec. 2. 10:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Aha... hát töri szakra csak akkor menj ha szeretsz éhezni és/vagy hajléktalan lenni. 2 történész ismerősöm is dobbantott, otthagyták a szakmát, mert nem éltek meg.

Ha a angol megy akkor menj el légiutas-kísérőnek! Dolgozz pár évig, viszonylag jól is keresel és addig kialakul mi szeretnél lenni. Ha végigrepülöd a földet, találkozol rengeteg emberrel akkor majd könnyebb lesz elhelyeznek magad a világban hogy ki is vagy, hol is vagy, hova is tartasz.

dec. 2. 14:21
 9/9 Senior Séf ***** válasza:
0%
Menj el fodrásznak, amíg a vendégek beszélgetéséből kitalálod, mit is kezdj magaddal.
dec. 2. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!