Milyen szakmát válasszak?

Figyelt kérdés
Mindenképp valami kétkezi munka felé húz a szívem, az egyetemi padban nem tudnék megmaradni. Szegeden lakok jelenleg, itt elég sok lehetőségem van ingyenes esti felnőttképzésre. Legjobban talán a gépjármű mechatronikus(ha jól gondolom ez az autószerelő) vagy gépjármű lakatos/fényező lennék. Rövidtávú célom, hogy alkalmazottként el tudjak helyezkedni, 1-2 év szakmai tapasztalat után a jelenlegi viszonyokat nézve 350-400 ezer nettót haza tudjak vinni. Remélem, ezzel nem lőttem túl a realitáson. 19 éves vagyok, ezek a képzések jellemzően 1,5-2 évesek. Örülnék esetleg egy olyan munkának, amiben nem megyek teljesen tönkre fizikailag, mondjuk rendszeres sportolás mellett. Tapasztalatokra, tanácsokra lennék kíváncsi.

ma 20:20
 1/1 anonim ***** válasza:

Szegeden, ha nem vagy adómentes, akkor is haza tudod vinni a 400-at egy érettségivel, meg alap infó tudással.

Szakmát tanulni mellette is lehet, arra meg rámegy még az "ösztöndíj".

Én Tolna megyében kapok 450-et nettóban, és csak most kezdtem.

ma 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!