Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanult anyag MEMORIZÁLÁSÁRA,...

Tanult anyag MEMORIZÁLÁSÁRA, megjegyzésére milyen használható, SIKEREKET biztosító módszereket és kisebb-nagyobb trükköket/tippeket javasolnátok, hogy amit olvasok, akár többször is, az végre maradjon már meg a fejemben?Jegyezzem meg az olvasottakat!

Figyelt kérdés

Hasonló dolgot tapasztalok regényeknél, egyszerű szimpla "olvasatja magát" regényeknél (lektűr, ill. szépirodalmi vonalon), hogy akármilyen könnyebben, vagy nehezebben emészthető - és teljesen különböző témájú - könyvek bekezdésein, vagy akár komplett oldalain vagyok túl, borzasztó lassan olvasom a szöveget!

Emellet - ez a legfontosabb - sokszor azt veszem észre magammal kapcsolatosan, hogy nem tudom:

Mit is olvastam az adott bekezdésben?

Vagy:

Mit is tartalmazott az adott oldal?

(Az igazán, mostanában már teljesen életkedv-elvevően elkeserítő, hogy még egyfajta rövid fülszöveg-szerűen sem tudom vissza idézni az olvasottakat gyakran...)

De borzasztó, égbekiáltóan nagy szükségem lenne, hogy jegyezzem meg végre már a dolgokat! (Főképp reál vonalon.) Az életemnek/életpályámnak lesz vége, ha nem szedem össze magam, és a mai - alapvetően műszaki vagy tudományos, erősen reál beállítottságú - társadalomban egy használhatatlan, semmire nem használható niemanddá válok! A mai világhoz (mind személyi sikerekhez, ezáltal anyagi megbecsüléshez, mind a világ működéséhez egyaránt) szükséges/fontos végzettségűekhez viszonyítva nem fogok tudni elérni sem sikert, sem használhatóvá nem válok a társadalom szemében.

tegnap 20:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Készíts az olvasottakról rövid jegyzetet és aztán azt memorizáld, ismételgesd, amíg nem megy!
tegnap 20:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Muszaki, tudomanyos teruleten ne memorizalj, hanem probald meg megerteni es alkalmazni aztan majd radragad ha erdekel. Hogyan probalsz tanulni? Leirod a menetet?

De egyebkent az alvasod, etkezeseid, vitaminszintjeid rendben?

Kisebb anyagresznel van egy praktikam, ami a legjobb modszer ever, de hosszabbnal sajnos idoigenyes.

tegnap 20:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Próbálj minden bekezdés/oldal/fejezet után egy vagy több kérdést összeírni, amire a válasz benne van az adott szövegrészben, ezt akkor csináld, amikor elsőre-másodszorra olvasod. Közvetlen ezután meg is próbálhatod megválaszolni ezeket.

Aztán később ismét megpróbálhatod fejből megválaszolni őket, akkor akár már úgy, hogy ismét elolvastad a szövegeket.

tegnap 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!