Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tud nyújtani középiskolába...

Mit tud nyújtani középiskolában egy fakt?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy 11.-ben meg 12.-ben emelt szintű érettségire készít fel, de érdemes úgy felvenni pl fizika faktot hogy addig csak ( 9.-ben és 10.-ben) csak középszinten tanultam?

Aki volt vagy van valamilyen fakton az elmondhatná hogy hogy és miképp van ez a dolog

Amúgy én nekem az lenne az egyértelmű hogy pont erre jó a fakt, hogyha esetleg meggondoltad magad hogy mégse X tantárgyat akarod emeltszinten tanulni hanem Y-t akkor megvan a lehetőséged, de nekem kb minden ismerősöm aztmondja hogy lehetetlen emeltezni csak fakttal.

nov. 20. 19:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a fakt felkészít az emelt szintű érettségire és mivel valószínűleg olyan területen fogsz továbbtanulni, amiből faktot vettél fel/emelteztél, biztosít egy alaptudást. Nem teljesen értem, hogy arra vagy kíváncsi, hogy lehet-e emeltezni fakt nélkül, vagy arra, hogy az érettségi után mire lesz jó a tudás amit megszereztél, szóval megköszönném, ha pontosítanál a kérdésen.
nov. 20. 19:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi a bánatos jó francért vannak az osztályfőnökök, ha ennyit nem tudnak elmondani a diákoknak?

A fakt során emelt óraszámban tanulsz tantárgyakat, és az emelt szintű érettségire készítenek fel.

Igen, érdemes lehet úgyis felvenni a faktot, ha előtte középszinten tanultad, hiszen ezt nyilván az iskola is tudja, és úgy állítják össze a fakt tantervét.

Hogy van-e lehetőség faktot leadni vagy váltani, azt iskolája válogatja, kérdezd a tanáraidat.

Az ismerőseid jól mondják, egy sikeres (tehát 80+%-os) emelt szintű érettségit nagyon nehéz fakt és/vagy külön tanár nélkül elérni.

nov. 20. 20:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Arról van szó, hogy sokak elmondása szerint a fakt nem elég az emelt érettségihez, mert már 9.-től kezdve azt kéne tanulnom emelten. Nem gondolom hogy ez így lenne, ezért kérdezem.
nov. 20. 20:55
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ezt kérdezd.

Ez hülyeség, két év alatt fakttal, ha legalább közepesen kompetens a tanár, azért fel lehet készülni az emeltre. Az más kérdés, hogy ehhez nyilván neked is rengeteg munkát kell beleölnöd - de ez akkor is így van, ha 4 éve spec. tagozatos suliba jársz, sőt, akkor is, ha 6 vagy 8 osztályosba.

nov. 20. 21:01
 5/5 anonim ***** válasza:
74%
25 éve volt, és másik rendszerben, de nekem pl nem volt jó a fakt. Érdekelt a biológia, jó is voltam belőle, feliratkoztam faktra. 3. évben kísérleteket végeztünk délutánonként, nagyon élveztem. Majd 4. évben átrakták nulladik órára és letett elém a tanár első órán egy felvételi tesztet, ami tele volt olyan fogalmakkal, amikről odáig életemben nem hallottam. Második órán letett elém megint egy tesztet. Azt hiszem a negyedik órára már nem mentem be, mert teljesen elkenődtem, hogy én ezeket úgysem tudom majd megírni, hiszen sosem tanultam ilyeneket. Hozzátenném top 20-as, de inkább humán vonalú gimibe jártam.
nov. 21. 07:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!