Kémiából (és matekból) vagyok jó, kémiával szeretnék továbbtanulni. Hova jelentkezzek?
Még csak 11.es vagyk, de nem ártana tudni, hova kéne mennem. Néztem ELTÉn a kémia szakot, nagyon alacsony a ponthatár. Az alacsony színvonal miatt, vagy az aluljelentkezés miatt van? 400 pontot szerintem össze tudnék gyűjteni, de itt a 300at sem éri el. Nem túl bizalomgerjesztő...
A biológia ki van zárva, az nem megy, orvosira nem is mennék, fizikát sem szeretem, de ha egyetemen nem kell tanulni, akkor megcsinálnám az érettségit 80% körülire. Egy BME vegyészmérnökin mennyi kémiát kell tanulni?
Nem utolsó szempont az sem, hogy el tudjak helyezkedni. Hiányszakmákra mennék szívesen, de nem tudom, mennyire keresik a vegyészeket, vegyészmérnököket. Anyagi szempontok sem utolsók, de a fizetés még változhat.
A TTK-n alacsonyak a ponthatarok, akarmelyik egyetemet nezed.
Nem a szinvonal miatt, hidd el nagyon jo tanarok vannak az ELTE-n. Konnyu bekerulni, nehez bennmaradni.
Ne tantoritson el az alacsony ponthatar, nekem is joval meghaladta a pontom a felveteli hatart, de ezzel sokan vagyunk igy.
Udv, egy eltes, ttk-s hallgato(:
Kemiaval sajnos nem tudom... Tanari meg rendben is lenne, ha egy jo minorral parositod, de a kemikusok annyira nem keresettek szerintem. De nem tudom, hogy naluk, milyen szakiranyok vannak. Nezegesd a felvit, ott irjak milyen szakirany, majd mesterkepzes van bscrol, onnan mar konyebben tudod, hogy mivel hogyan lehet elhelyezkedni.
(elso)
Szerintem vegyészmérnökire lenne érdemes menni. Ott kapsz a kémiából eleget, az biztos, és az esélyeid sem lennének rosszak az elhelyezkedésre.
Vagy még a gyógyszerész lenne jó, de az a biosz miatt lehet nem túl esélyes:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!