Hány éves korig ajánlott/lehet jelentkezni tanári
képzésre?
Figyelt kérdés
Anyukám mindig tanár szerett volna lenni, sajnos amikor neki választania kellett, hogy tovább tanul vagy dolgozni kezd akkor nem igazán dönthetett ő. A szülei miatt érettségi után dolgozni kezdett. Hamarosan 48 éves lesz, de mindig is tanár szeretett volna lenni, rám nem hallgat, hogy jó tanár lenne és igazán megpróbálhatná, mert aggódik, hogy már túl idős. Illetve ha szerintetek mehetne akkor melyik egyetemet ajánlanátok vagy képzést?
Nincs korhatár a pedagógusképzésen, de ha meggondolod, lenne kb. 10 éve tanítani, így szerintem nem nagyon éri meg neki belefogni.
Annyit azért mondanék, hogy nem azt fogja tanulni, amit majd tanítania kell, így ha nincs már most tudása az adott tárgyhoz, akkor nem is nagyon van ideje elég tárgyi tudást összeszedni.
nov. 18. 22:39
3/11 anonim válasza:
Most is bír. Neki kell eldönteni, hogy megéri-e neki, ha utána x évet tud majd benne dolgozni. Mondjuk szerintem ha úgy végzi el, hogy utána még kb. van 10 éve tanítani, az úgy szerintem elég jó. Mármint, ha mindig ezt szerette volna, akkor szerintem 10 évért megértheti belevágni, hisz ez volt az álma. Nem lesz egyszerű, nem olyan könnyű a tanári sem, magolás van bőven, de érdemes megpróbálni, mert úgy tűnik, hogy még ennyi év elteltével is ez "kísérti" őt.
nov. 18. 22:49
4/11 anonim válasza:
Nyugdíjig
nov. 18. 23:24
5/11 anonim válasza:
Ha akarja, akkor nyugodtan megpróbálhatja. Munkája az biztos lesz, mert elég nagy hiány van tanárból. Aztán ha betölti a nyugdíjaskort, akkor se muszáj ám ott hagyni a munkát. Nyilván pénzt nem sokat fog kapni, de ha ezt szeretné, akkor hajrá!
nov. 19. 00:12
6/11 anonim válasza:
Sose késő elkezdeni, esetleg ha más oktatás tematika is érdekel és nem egyetem akkor vannak már a pedagógiai szak asszisztens képzések is amit érettségivel 1-2 év alatt ki lehet tanulni.
nov. 19. 00:43
7/11 anonim válasza:
Ne az életkora miatt ne kezdje el, hanem mert semmi megbecsülést nem kapna se a kollégáktól, se a diákoktól, se a szülőktől, se az államtól fizetés formájában. Gondolom már gyerekei is felnőttek, hatalmas adókedvezményekre sem jogosult, tehát 53 évesen frissen végzettként keresne nettó 250-et. Nem tudom, milyen tárgyat szeretne tanítani, de ha 30 éve nem tanulta egyiket se, akkor még nehezebb, ha ki van esve a gyakorlatból. Persze, nyilván tanulni sosem késő, de azért legyen már annyi önkritika, hogy lássuk, mikor kell visszavonulni. Egy gazdasági szakot vagy informatikát sosem késő elvégezni, de a tanári az más.
nov. 19. 11:39
8/11 anonim válasza:
48 évesen túl idös? Mekkora butaság! A férjem tavaj kezdte a gépészetit. 54 lesz mire elvégzi. Mi arról beszéltünk, hogy mikor lesz stresszben, mikor mennyi ideje lesz, de egyszer sem arról, hogy hány éves. Ja, amúgy könyvelö.
Ne hallgasson azokra, akik csak lehúzzák: ja már öreg vagy, ja de hát anya vagy mindjárt nagymama, nem szabad ilyenekre hallgatni. Sajnálom, hogy nem maga választhatta a szakmáját, de eljött az idö (most), hogy változtasson ezen.
nov. 23. 03:12
9/11 anonim válasza:
8 de azért a gépész az jól keres. 5 évet egy elég nehéz egyetemi szakon lehúzni úgy, hogy a fizetés 250 nettó lesz. Meg 10 év múlva mehet nyugdíjba. És tegyük fel matek-földrajzos akar lenni, akkor az úgy hogy? 30 éve nem tanulta egyiket se, egyetemen meg úgy fogja, mint aki mindkettőből emeltezett. Mélyvíz. Ráadásul dolgozni nem tud mellette, mert osztatlan tanári nincs levelezőn és mivel alacsony a létszám minden egyetemen, különösen figyelik a jelenlétet. Akkor addig anyuka kiesik a munkából és egyetemre jár munkahely helyett? 5 évig a gyerekének meg a férjének kell eltartani? A gépész talán 3 éves és levelezőn is lehet csinálni havi 1 hétvégét. Ne hasonlítsuk össze a kettőt, mert hülyeség.
nov. 23. 09:31
10/11 anonim válasza:
Hát szerintem nem mindegy, hogy ha az utolsó 10 munkaévröl is beszélünk, hogy és milyen környezetben dolgozza le az ember! 10 év nagyon sok idö. Föleg, ha napokban számolunk.
És nem erröl szól a család, hogy egymást támogatjuk?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!