Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kb. 350 ponttal felvehetnek...

Kb. 350 ponttal felvehetnek az ELTE Bárczi Gusztávra?

Figyelt kérdés
Jövőre érettségizem, szóval még nem tudom, pontosan hány pontom lesz. Ha megadják a matematika felmentést, akkor remélhetőleg több, mint 350, de ha nem, akkor nem biztos. A másik, amiben gondolkodom, az az ELTE TKK, de ott nem lenne gondom, mert plusz 2x33 pontot kapnék 5ös érettségikre, illetve 50 pontot emeltre. BGGYK-n viszont nincs ez, így kicsit aggódom.

nov. 17. 16:26
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Előre nem tudja senki a ponthatárokat. Az eddigieket meg tudod nézni a felvi.hu statisztikái között, de nem igazán relevánsak így, hogy idén változott meg alapjaiban a pontszámítási rendszer.

Mindenesetre én drukkolok neked :)

nov. 17. 17:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönömm😊
nov. 17. 20:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
2x33 + 50 pontot nem tudsz kapni, mert ez 116 pont lenne, viszont csak max. 100 intézményi pontot lehet kapni a felvételi eljárás során.
nov. 19. 07:23
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, tényleg csak 100 pont lehet a max. Amúgy duplázni is tudsz 2 emeltet. Ha angolból vagy legalább B2 szinten, akkor legyen az az egyik emelted és az mellé válassz egy másikat, amit elfogadnak oda. Ha csak jövőre érettségizel, akkor még bőven van időd felkészülni. Nekem is elég volt 1 tanév egy 83%-os emelt magyarhoz és nem tanultam emelt óraszámban, csak volt egy jó külön tanárom.

De amúgy nem, nem lesz elég 350 pont sajna. Nézz előző évi ponthatárt. 400 alá sose ment, de volt, mikor verte a 450-et is. A legnépszerűbb gyógypedagógia szakos egyetem.

nov. 19. 16:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Kevés. Hiába esett le a ponthatár, ennyit nem fog. 2-3 éve 380-400 közt volt a ponthatár.

350 pont az közepes érettségiket jelent?

nov. 26. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!