Colubrinus01 kérdése:

Hogyan lehetek diplomata?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek! Azért jöttem segítségért, hogy megtudjam milyen alapvető lépések kellenek ahhoz, hogy diplomata lehessek. Úgy gondolom jelenleg a jó úton haladok, de szívesen megismerném egy bölcsebb és tapasztaltabb, lehetőleg ezen a területen foglalkozó ember véleményét.

A nyelv nagyon fontos, emiatt pár hónapja elkezdtem franciául is tanulni. Másodéves egyetemista vagyok az ELTE-N (Nemzetközi Tanulmányok) és tagja vagyok egy szakkolégiumnak (egy eléggé elismertnek), és az átlagom sose ment 4,0 alá.

Milyen állásokat/gyakornoki pozíciókat lenne érdemes betölteni? Emellett milyen iskolautáni tevékenységet lenne érdemes elvégeznem? Hogyan tudok tudást de legfőképpen kapcsolatokat szerezni?

Aki tud bármilyen szinten is segíteni azt nagyon megköszönném!

nov. 15. 23:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted mit csinál egy diplomata?
nov. 15. 23:26
 2/5 anonim ***** válasza:
90%

Hogyan lehetek diplomata?

Jól nyalod ki a Kedves Vezető seggét, és elvégzed ezt a gyorstalpalót. [link]

A seggnyalás a legfontosabb, szóval arra koncentrálj, hogy bekerülj a legbensőségesebb (!!!) körbe.

nov. 15. 23:50
 3/5 anonim ***** válasza:
94%
A nemzetközi tanulmányok szak semmire nem jó, magyarul meg pláne. Nem sértésből, de ott nem nehéz összehozni a 4 fölötti átlagot. A kifejezetten könnyű szakok közé tartozik. Diplomatának kapcsolatok újtán lehet lenni. Nincs egy fix menet, neked kell ügyeskedned, de arra meg nem sok esélyed van. Az meg a mai világban elvárás hogy legalább két nyelvet beszélj középfokon, a diplomatáknak kb anyanyelvi szintű nyelvtudásra van szükségük.
nov. 15. 23:56
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Kapcsolatok, de lehet, az sem elég. Nekem is van több diplomám, beszélek 4-5 nyelvet, volt diplomata ismerősöm a külügyben, mégsem tudtam bejutni, nem tudott segíteni. Mondjuk a mai Szíjjártó féle Külügybe a lábam sem tenném be, amilyen feltételek, körülmények vannak.
nov. 16. 08:41
 5/5 anonim ***** válasza:
A többiek leírták a lényeget. Nyelvtudás és ismerettség nélkül semmi esély.
nov. 16. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!