Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Edutus egyetem vélemények?

Mrmdani2000 kérdése:

Edutus egyetem vélemények?

Figyelt kérdés
Szeretném levelezőn elvégezni a műszaki menedzser szakot és az Edutus egyetemen gondolkozom, az oktatás nehézségéről és magáról az iskoláról szeretnék véleményt kapni.

nov. 14. 20:32
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
A sok egyetem közül neked miért az Edutus a szimpatikus?
nov. 15. 07:44
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Könnyen megkapod a diplomát, de sajnos nem a legismertebb. És lehet jönni azzal, hogy jajjj mindegy hol végzed csak legyen meg a tudásod. De egy jobb helyen se végzett Edutust semmilyen műszaki menedzser. Egyik haverom próbálta, mert tavaly nem vették fel sehova, ide is azt hiszem pótfelvételivel került be. Hát nem kellett magát annyira meghajtani, hogy elsőre meglegyen minden tárgy. De könnyű diploma keveset ér. Idén viszont újrapróbálkozott és Szegeden folytatta.
nov. 15. 08:19
 3/9 A kérdező kommentje:
Azert az Edutus, mert nem tudom minden szabadidőmet a tanulásnak szentelni, ezért egy olyan iskolát keresnék ahol elfogadható tanterv van, de megsincs túl lihegve. Jelenleg 6 éve a szakmában dolgozok, ezért nem szeretnék fölöslegesen olyan dolgokat tanulni amiknek nem veszem hasznát. A BME-én pedig elég szigorú követelmények vannak ismerősök beszámolója alapján. Köszönöm a válaszokat,de szívesen fogadnék még vélemyényeket esetleg.
nov. 15. 19:02
 4/9 anonim ***** válasza:
5%
Nincs túllihegve, de elég szr a megítélése az egyetemnek. Lehet most jó helyen dolgozol, de pár év múlva leépítés lesz vagy csődbe megy a cég, keresni kell új helyet, meglátják a CV-dben az Edutust, hát nem leszel az első számú jelöltek között az biztos a más egyetemeket végzettek közül.
nov. 15. 19:04
 5/9 anonim válasza:
68%

Én az Edutus egyetemen hallgatója vagyok, és pozitív tapasztalataim vannak az egyetemmel kapcsolatban. A tanárok segítőkézek, és sok segítség áll rendelkezésünkre a tanaulás során, amely más egyetemeknél nem biztos. Nem kapod meg "könnyen" a diplomát, ott is bele kell fektetni az energiát, mert ott, mint más egyetemeken, a húzós tantárgyak az Edutuson is szintén húzósak. Vannak olyanok is akik csúsznak némely tantárggyal, mert nem olyan egyszerű az adott tantárgy, és lebecsülik az egyetemet, nem tanulnak igazán. Egy egyetemen se kapja meg az ember csak úgy a diplomát, azért meg kell lennie az embernek a kellő elsajátított tudásnak ahhoz, hogy meg legyen a papír. Én jókat hallottam az egyetemről. Meg lehet, hogy mondjuk BGE-hez képest nincs egyszinten, de a munkáltatók azt nézik meg utoljára, hogy az ember hol végzett, mert lehet, hogy nem egy nevezetes egyetem, de rendelkezik jó lehetőségekkel, mint pl. Erasmus és duális képzés. A szakmai tapasztalat nagyon fontos, függetlenül attól, hogy melyik egyetemen végzett az illető. Meg ha az ember szereti azt az adott szakot, akkor önszorgalomból is bele fog fektetni annyi energiát, hogy jobban elmélyítse a tudását az adott témákörbe.

Az meg a másik, hogy ha egy rangosabb egyetemről jönnek ki a hallgatók, azok a diákok meg lehet, hogy egoisták (némelyik), és ezt ugyanúgy nem fogja preferálni a munkáltató.

Ha tényleg olyan rossz az egyetem, akkor miért jelentkeztek többen ehhez az egyetemre, mint az elmúlt időben? Ha tényleg annyira rossz lenne akkor szerintem nem ehhez az egyetemhez adták volna be a jelentkezésüket.

Meg mit ér az, hogy mondjuk valaki egy rangosabb egyetemre megy, mert ha nem végzi el akkor rosszabb helyzetben van mintha az Edutusra ment volna. Az Edutus is ad esélyt egy jobb jövő érdekében, még ha nincs is túl hype-olva, mint a többi.

Ha további kérdésed van, akkor válaszolok nyugodtan.

nov. 15. 23:34
 6/9 anonim ***** válasza:
66%
Gazdasági szaknál mondjuk éles különbségek vannak egy Edutus és egy Corvinus között. Igen is számít. Nem egy orvosi, hogy mindegy hol végzed vagy egy tanári, ahol az eltén szivatnak, az összes többi meg hasonló színvonalú. Dolgoztam már Navnál, egyik volt kollégám se végzett ilyen Edutus, Kodolányi, Múlton es hasonló varázsló egyetemen. Ellenben annál többen jelentkeztek ilyen helyekről, be se lettek hívva interjúzni. Max egy kiskundorozsmai önkormányzati hivatal gazdasági osztály titkár állásánál nem számít, hol végzett az ember. A normálisabb állásoknál igen is kiselejtezik az ezeken végzetteket.
nov. 16. 08:06
 7/9 anonim ***** válasza:
58%
A NAV mióta referencia munkahely, főleg gazdasági képzettség esetén?
nov. 18. 07:58
 8/9 anonim ***** válasza:
7 akkor mivel példálózzak? Jászkarajenői önkormányzat akta tologatója?
nov. 18. 10:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem közszférás szereplőre.

Versenyszférában működő, piaci versenyben részt vevő vállalkozásra.

nov. 18. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!