Itt a link, idei 2024 szeptemberi információk, de nekem valami gyanús. Hogy lehet ez ilyen kevés? Állami 306, önköltséges pedig 206 pont. Hogy lehet, hogy pl a Corvinuson majdnem duplája? Nyilván sejtem, hogy miért de mi a pontos ok? Ennyire színvonaltalan lenne Pécsett az oktatás? Köszi a válaszokat!
A legtöbb helyen nevetségesen alacsony a ponthatár mostanában. Ez nem feltétlenül tükrözi a képzés színvonalát.
nov. 11. 08:17
2/4 anonim válasza:
Nem feltétlenül tükrözi a ponthatár a színvonalat. Corvinusra mindig is nehezebb volt bekerülni, mert gazdagsági területen népszerű egyetem, illetve a fővárosban található, aki pesti vagy a környéki elsősorban úgyis itt keres egyetemet. Pécs azért kisebb város Bphez képest, kevesebben akarnak csak úgy odaköltözni egyetemre. Ha meg nagyobb az egyetemen a kapacitás, pl 200 diákot fel tud venni a szakra, de csak 180 a jelentkező az utolsó helyen simán becsúsznak olyanok akiknek kevés a pontja és ők adják a ponthatárt. Ettől függetlenül lehet a többségnek ennél magasabb volt a pontja amivel bekerült.
nov. 11. 09:19
3/4 anonim válasza:
Az idei év ponthatárait nem lehet összevetni a korábbi év ponthatárival, mert teljesen megváltozott a pontszámítási rendszer. Persze, hogy "beszakadtak", hiszen a normál érettségik súlya csökkent, és az egyetemek teljesen máshogy osztogatják a pluszpontokat is.
Ne feledjük, hogy mostantól az egyetemeket egymáshoz sem lehet mérni, mert pl. ha X egyetem mindenre pluszpontokat szór a jelentkezőknek - arra is ha kék a szemük vagy nagy a fülük - akkor X egyetemen automatikusan felmegy a ponthatár, míg Y egyetem, ami a pluszpontokat sokkal szűkmarkúbban méri, látványosan alacsonyabbak lesznek. Vagyis pont a szigorúbb egyetemen lesz LÁTSZÓLAG könnyebb bejutni, hiszen alacsonyabb a ponthatár. Na igen, de azt az alacsonyabb ponthatárt sokkal nehezebb elérni, megugrani
nov. 12. 17:30
4/4 anonim válasza:
Nem jelent semmit sem a ponthatár. Szerintem ilyen statisztikai mutatók mellett nem ártani, ha ott lenne az alsó és felső kvartilis, illetve az adatok szórása, és a medián. A vidéki egyetemeken az alacsony ponthatárnak köszönhetően bőven lesz bukott is, szóval aki nem oda való azt úgyis kiszórják, vagy csak néhány bukás után rugdossák át. Én Debrecenbe járok, itt már az emberek 2/3-nak 1 év után volt bukott tárgya (szintén gazdaságinformatikus). A Corvinusra kevesebb embert vesznek fel jóval, és kedvezőbb emberanyagból válogathatnak. Ez minden, sok sikert!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!