Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogász szak mellett mérnöki...

Jogász szak mellett mérnöki lehetetlen?

Figyelt kérdés

Most kezdtem a jogász szakot, és nagyon tetszik, és eddig jól is megy. Tudom, majd akkor is ezt mondjam, ha nem bukom meg mindenből vizsgaidőszakban, de eddig minden zh-m ötös lett, majdnem minden tárgyat érdekesnek tartok, és tanulok is mindennap. Nem hinném, hogy lenne a jövőben rossz vizsgám.

Viszont érdekelnek az autók, és hobbiból letettem már a gépjármű mechatronikai technikus szakmát is. Szeretek szerelni, érdekel a tervezés is, ezért erősen gondolkodom a járműmérnöki szakon, de azt csak duálisan tudnám megoldani, mert most is dolgozom egyetem mellett.

Szóval az egyiket csinálnám nappalin, a másikat levelezőn. Úgy tudom levelezőn is van duális képzés, bár még nem olvastam nagyon utána, még csak a gondolattal játszom. A mérnökit államin csinálnám, a jogászon pedig maradnék önköltséges.

A Széchenyin tervezem mindkettőt, most is itt tanulok, és 100%-osan elégedett vagyok eddig.

Mit gondoltok? Lehetetlen?

nov. 10. 07:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mivel februárig lehet jelentkezni a következő szakra, várd meg hogy az első vizsgaidőszakod hogy sikerül, és annak fényében dönts a következő szakról. Átlagos képességekkel lehetetlen a jog, a mérnöki és még ezek mellett dolgozni, de ha kivételes képességekkel rendelkezel, megoldható.
nov. 10. 07:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen embert tudok, aki párhuzamosan végezte a jogot az építészmérnökkel (utóbbit egy évvel később kezdte). Most az egyik jogi karon tanít alkotmányjogot, hatalmas koponya a nő.
nov. 10. 07:42
 3/5 anonim ***** válasza:
69%

Az hogy zh-kra 5-öst kaptál, az semmit nem jelent. A vizsga más. Majd akkor mondd ha túl vagy 2 vizsgaidőszakon. Meg mondjuk a Széchényi egyetem egyébként sem egy színvonalas jogi egyetem, nem nehéz teljesíteni.

Próbáld meg ha akarod, de nem látom értelmét. Döntsd el mi akarsz lenni és azt tanuld.

nov. 10. 08:55
 4/5 A kérdező kommentje:

A színvonallal vitatkoznék, mert mindenhol azt olvastam, hogy az országban az egyik legjobb egyetem. Maga az egyetem a világ legjobb egyetemeinek 5%-ban van, Magyarországon pedig a hatodik legjobb felsőoktatási intézmény.

Ezzel szemben az ELTE-ről olyanokat olvastam, hogy az ottani jogi karon megalázzák a hallgatókat, elhordják őket mindennek, stb. De járt oda egy végzett jogász ismerősöm, és ő ugyanezeket mondta. Más szakokon is ismerek embereket, akik onnan jöttek, és mind csak negatívakat mondtak az ELTE-ről.

Azért is jelentkeztem ide, mert én sem katolikus, sem református egyetemre nem voltam hajlandó menni, mert engem ne térítsenek meg. Elég volt gimnáziumban a hittan, és társai. Na, meg az SZE-ről olvastam a legtöbb pozitív véleményt. Igen, számomra ez is fontos volt, hogy ne csesztessenek a vallással, tudom, másnak ez nem szempont, de én ilyen helyen 100%, hogy nem bírtam volna ki még 5 évet.

Azért nem egy METU színvonal az egyetem, mondom ezt úgy, hogy végig néztem hogy ott mi megy, és tapasztalom azt, hogy itt milyen színvonal van. Az épület is teljesen modern, felújított, tanárok is nagyon normálisak. Vannak szigorúbbak, de azok mindenhol vannak.

A többiről pedig csak annyit, hogy két tárgyból kapunk megajánlott jegyet, a többiből pedig mind vizsgáznunk kell, de nem érzem ezt akkora gondnak.

Nyilván nem most rögtön gondoltam jelentkezni, hanem majd esetleg harmadik évtől, csak már most szeretnék mindent megtudni ezzel kapcsolatban. Mint írtam még nagyon utána sem olvastam, hogy ez pontosan hogy működik. Először mérlegelni szeretném a dolgot, és átgondolni újra mindent.

További vitákba nem fogok belemenni az egyetemet illetően. Én így gondolom, más nézőpontját pedig nem célom megváltoztatni, és nekem sem fogja más megváltoztatni az enyémet. Az előrébb van számomra, amit én tapasztalok, és én látok napi szinten.

Járműmérnökként nem tudnám magamat elképzelni, hogy abban dolgozzak. Engem szimplán csak a tervezés, szerelés, és maga a járművek felépítése érdekel. A saját autómat például én magam szerelem, és igen, ahhoz nem kell mérnökire járni, sőt adott esetben még technikumba sem, mert alapvető dolgokat meg lehet tanulni otthon, meg videókból. De én már a technikusin túl vagyok, meg a videókon is, és még mindig van vágy bennem efelé a terület felé. Nem tudom még mi legyen, de majd eldöntöm. Van még időm. Egyelőre csak információkat szerzek, mert ez az ötlet csak a napokban jutott eszembe.

2, De jó ilyet olvasni. :)

1, Igen, tudom hogy nem lenne egyszerű. Nyilván alaposan át kell gondolnom.

nov. 10. 09:18
 5/5 anonim ***** válasza:
89%

Nincs igazad kérdező, nézd meg a rangsort. A Széchényi egyetem jogi kara a 7. helyen van a 8 jogi kar közül a 2024-es rangsorban.

Tehát annyira szuper színvonalas mégsem lehet:)

Lehet hogy az ELTE-n szivatnak, de legalább használható tudást és diplomát ad. És nem 200 pont körül van a felvételi ponthatár. Már alapból ez is elég árulkodó.

Szóval azért annyira ne legyél nagyra magaddal hogy egy gyenge egyetemen jók a zh-id.

Persze hogy erősebb jogi karon nem bírtad volna ki az 5 évet, mert ott magasabb az elvárás. És aki egy piti hittanos tárgyat nem tud teljesíteni, arról megvan a véleményem. Ezzel a kijelentéseddel magadnak mondtál ellent. Te is beláttad amit mondtam.

Nem vitatkozni akartam, csak gondoltam nem árt ha valaki helyretszi a dolgokat.

Amúgy nem tudom hol olvastad hogy az ország egyik legjobb egyeteme, de linkeld már be légyszi, mert komolyan kiváncsi vagyok.

Tudtommal az ország legjobb egyetemei a SOTE/ELTE és társai.

nov. 10. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!