ELTE, BME vagy SzTE matematika szak a legjobb?
Én az SZTE-n csináltam és nagyon szerettem. Én a város miatt jöttem ide. (amúgy eredetileg budapesti vagyok :D)
Nézd meg a tantervet, specializációkat. Illetve ami még nagy különbség, az a létszám. Szegeden ilyen nagyon barátságos 25 fő körül indul ez a szak többnyire. Családias a hangulat, mindenki ismer mindenkit, a tanárok segítőkészek.
Szívesen mesélek még ha vannak konkrét kérdéseid.
#2 Mi 16-an végeztünk és 23-an kezdtünk. De vannak még páran akik egy évet kihagytak de aztán folytatták csak nem velünk diplomáztak.
De egyébként sem olyan durva az első év. Ha egy erős emelt matekos osztályba jártál és mondjuk 80% körül írtál emelt matek érettségit, akkor nem fog nagy fejtörést okozni az első félév.
Nekem semmi gondom nem volt a szakkal, a fizikások közül is ismertem többeket, de nem nagyon panaszkodtak.
Az MSc-ről viszont szinte csak rosszat hallottam volt szaktársaktól (akik amúgy a BSc-t élvezték).
Azóta 2 egyetemen is jártam (MSc), beleértve egy "elit" külföldi egyetemet és hát egyik sem ütötte meg a színvonalat. A szegedi BSc meg nagyon jó volt. Nem tudom kivel beszéltél, de viszonylag kevés rosszat hallottam a szegedi matek BSc-ről. Persze van 1-2 rossz tanár, de hol nem? Cserébe van több kiemelkedően jó, rengeteg lehetőség (van egy tanár, aki gyakorlatilag céget épít a matekosokból - Data Science Consulting jellegű területen. Minden évben 2-5 elsőst elkezd mentorálni - ha van rá igény).
Nem tudom melyik évfolyammal beszéltél vagy kikkel. Igaz, már végeztem, de nem volt annyira régen, és azóta folyamatosan fejlesztik a képzést, van új MSc specializáció, megreformálták a tárgyakat, jövőre a legrosszabb tárgy is megújul (progalap végre Pythonban lesz, normálisabb számonkéréssel) stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!