Hogyan lehet valaki CSAK angoltanár?
Figyelt kérdés
Másik tantárgy nélkül.nov. 5. 09:01
1/10 anonim válasza:
Anglisztika alap, arra mester és arra tanári ez 5 év, ugyan annyi idő, mint ha kétszakosnak tanulnál.
2/10 A kérdező kommentje:
És az anglisztika mester után az az 5 év tanári csak angoltanár? Nekem megérné 10 évig tanulni ahhoz hogy lehessek CSAK angoltanár. Az az igazság hogy az angolon kívül nem értek semmi máshoz. Se magyarhoz, se törihez, se földrajhoz, se bioszhoz, se fizikához, se kémiához, SEMMIHEZ. Matekból fel voltam mentve, rajzolni, festeni nem tudok, mozogni (tesi, úszás) nem szeretek szóval csak a nyelv maradt, az angol amiből elég jó vagyok. Jelenleg végzős vagyok anglisztikán, de akkor be fogom adni februárban mesterre. Annyi hogy amikor itt első év végén szakosodni kellett, én nem anglisztikára hanem tolmács-fordítóra szakosodtam. Az baj? Akkor még nem volt tervben nálam ez az angoltanárság.
nov. 5. 11:15
4/10 anonim válasza:
A szombathelyi tanárképzést végeztem el budapesti kihelyezett tagozaton. Úgy hívták a képzést, hogy "kétszak-erejû", mert mind a két kurzus angoltanári képesítést adott. Az egyik nyelvészeti, a másik meg humán általános mûveltségi tantárgyakat tartalmazott. Utólag bánom, hogy oda jelentkeztem.
Azóta is, ha kérdezik, keserû humorral úgy hívom magamat, hogy angol ÉS angol tanár vagyok.
5/10 anonim válasza:
Nálunk pl semmi nem kell, hogy angoltanár legyél(nyelviskola). Még nyelvvizsga sem. Érettségi kell, van egy többkörös interjú, utána meg egy pár hónap a belsős képzés.
6/10 anonim válasza:
5. Na ott se tanulnék, ha ez a színvonal.
7/10 anonim válasza:
6, sajna ezt akkor tudtam meg, mikor már be voltam iratkozva. Szóval már nincs visszaút. :/
8/10 anonim válasza:
Nem 5 és nem is 10 év. A BA után elvégzed az MA-t angolból, utána pedig jelentkezel egy rövid ciklusú tanárképzésre (az tanításmódszertan és pedagógia-pszichológia tárgyakból áll). És egy MA diplomával csak 1 éves a képzés. Tehát 6 év alatt meglehet a csak angoltanári diploma.
9/10 anonim válasza:
8. Azért 5 év, mert a mestert lehet párhuzamosan végezni a tanárival most már.
10/10 anonim válasza:
#9: Akkor két mestert végez egyszerre, sokkal több a tanóra is. Sajnos sokan nem tudják csinálni párhuzamosan, ezért sokaknak jobb megoldás a mester után az 1 év rövidített tanári. Ami persze szintén jó sok óra, de akkor legalább már "csak" azzal kell foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!