Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Végzett valaki kriminológia...

Végzett valaki kriminológia szakon? Milyen eséllyel lehet elhelyezkedni? Hol érdemes próbálkozni? Melyik terület fizet jobban? A szakdolgozati téma kutatás lehet egy belépő akár valamelyik szervhez?

Figyelt kérdés

okt. 27. 20:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
felvi.hu
okt. 27. 23:34
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Vagy menj el nyílt napra, itt nem fogsz választ kapni
okt. 27. 23:34
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Milyen alap/mesterszakkal mennél? Jogász? Mert szerintem jogi előélet nélkül nem sok értelme van oda menni. Írom ezt úgy, hogy én is jogi szakos vagyok.

-Milyen eséllyel lehet elhelyezkedni?

Szerintem sok opció nincs.

-Hol érdemes próbálkozni? Melyik terület fizet jobban?

Szerintem ezzel maximum oktatni van lehetőséged. Nem mondom, hogy nincs esélyed például egy ügyészségen, de ahhoz mindenképp fog kelleni a jogász diploma is. Rendőrségen, vagy hasonló helyeken ezzel dolgozni nem lehet, az biztos.

Szerintem jobban járnál valamilyen szakjogász posztgraduális képzéssel, például kibervélmi, vagy családvédelmi, vagy bármi más(amennyiben van jogász diplomád).

Eleve gondolj bele, hogy a kriminológia az a bűncselekményeket vizsgálja, statisztikát készít róluk, számokba próbálja a bűnt kifejezni, stb. Szerinted hol van manapság Magyarországon haszna egy ilyen szakembernek? A rendőrségen biztos nem, hisz ott már normális rendőrök sincsenek, nem hogy más típusú szakemberre legyen pénz. Ha viszont mondjuk az oktatás a célod, akkor nem rossz választás, főleg ha nem ez lenne a második diplomád, egyből a jogász után.

okt. 28. 06:59
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Lányom szociológia alappal ment, és mivel a gyámhivatal volt a célja, hát oda is ment vele.
okt. 28. 07:16
 5/11 anonim ***** válasza:
69%
#3 szerintem nem éri meg jogot végezni hozzá, mert az más irány. Jogot az végezzen akit a jog érdekel. A kriminológia inkább a rendészethez áll közel, de a joghoz semmi köze kb. Az ilyen jellegű szakjogász képzések többségének pedig nincs értelme. Ha a kriminológia érdekli akkor feleslegesen hozod ide a családvédelmet # Szóval ne tanácsoljunk neki hülyeséget.
okt. 28. 07:51
 6/11 anonim ***** válasza:
6%
okt. 28. 07:51
 7/11 anonim válasza:
88%
Jelenleg Magyarországon nem foglalkoztatnak szakmában kriminológusokat, se kriminálpszichológusokat. A kriminológia mesterrel el tudsz helyezkedni adott munkakörökben, de nem mint kriminológus (pl. adóhatóságnál, gyámügynél, stb). Esetleg, ha oktatni vagy kutatni szeretnél, opcióként meg lehet próbálni.
okt. 28. 08:34
 8/11 anonim ***** válasza:
71%
Érdekes, én tanulok jogon kriminológiát, mivel a kriminológia ugyanolyan bűnügyi tudomány, mint a büntető anyagi jog, büntető eljárási jog, vagy a büntetéseljárási jog. Ugyan ezek normatív tudományok, míg a kriminalisztikai, és a kriminológia empirikus, de bűnügyi tudományok ugyanúgy, és egyik nincsen a másik nélkül, mert például a büntető anyagi jogi határozza meg azt, hogy mi számít bűncselekménynek, a kriminológia pedig a bűncselekmények statisztikájával foglalkozik főleg. Tehát ha nem tudjuk, hogy az adott eset bűncselekmény-e, nincsen ami meghatározza, akkor nincs kriminológia sem.
okt. 28. 08:50
 9/11 anonim ***** válasza:
43%
Büntetésvégrehajtási jog*
okt. 28. 08:50
 10/11 anonim ***** válasza:
88%

#8 én is jogot tanulok, ennek fényében írtam hogy más irány, és ha nem a jog érdekli, akkor ne tanulja azt.

Ha a bűncselekmények statisztikájával fog foglalkozni, akkor a szociológia áll hozzá a legközelebb, de a jognak nem sok hasznát venné. Lehet hogy kell hozzá bizonyos jogi ismeret, ahogy pl a rendőrnek is, de attól még nem kell jogot végeznie...

okt. 28. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!