Pawel166 kérdése:
Hol tudom megnézni egyes szakok statisztikáit adott egyetemen?
Figyelt kérdés
Az érdekel, hogy pl. egy adott szakot hány százaléka végez el annak, aki elkezdi.okt. 25. 17:15
1/4 anonim válasza:
Lemorzsolódási arányt nem szoktak publikálni az egyetemek. Ennek oka egyrészről hogy ez valamennyire egy negatív mutató és ezzel nem akarják elrettenteni a hallgatókat. Mivel az a céljuk, hogy minél több hallgató jelentkezzen hozzájuk. Ezt inkább elmondások és korábban ott végzett hallgatók véleménye alapján lehet belőni. Annak akinek van azért személyes tapasztalata, ők fogják tudni ezt elmondani. Például mennyire nehéz az adott egyetem vagy mennyire teljesíthető az ottani követelmény.
2/4 anonim válasza:
Vannak bizonyos statisztikak, de nem sok. Diplomantul.hu oldalon vannak palyakovetesi statisztikak kicsit regebbieket talaltam hirtelen, de bizonyos kovetkezteteseket le lehet vonni. A vegzettek szamat latni lehet
3/4 anonim válasza:
Ismeretségi körből tudom, hogy BME-n nagy az arány, Eltén pedig inkább a tanárit meg a jogit hagyják ott és mennek át máshová, mert nem bírják.
4/4 anonim válasza:
1#+1 illetve szerintem nem adna teljes képet.
Pl:
Valaki elkezdi az egyetemet és rájön, hogy ez nem az amit akart és abbahagyja, statisztikából nem derülne ki, hogy miért hagyta ott, csak +1-el nőne azok száma akik "kiestek"
Másik pedig, van aki magán problémák miatt csúszik 1-2 félévet, ebből az jönne le, hogy nehéz a szak pedig csak szimplán privát gondjai vannak.
Tényleg az a legjobb megoldás, hogy frissen diplomázottól megkérdezed, hogy "hányan kezdtétek el a szakot és hány diplomázott veled"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!