Németh Krisztián kérdése:

Szeretnék jelentkezni a MOME-ra animáció szakon, de nem tudom mire számítsak. Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Az első fordulóban ugye a portfóliót kell beküldeni

A második fordulóban mire számítsak? Mivel készüljek a tesztre? Milyen a II. forduló többi része?

A III. Fordulóban gyakorlati zizsga lesz. Ez milyen szokott lenni? Mert írják, h vagy rajzlapot, vagy dugitalizáló rjaztáblát is lehet vinni.

Milyen elemek legyenek benne a portfóliómban hogy legyen esélyem bejutni?

okt. 21. 12:58
 1/3 IgaziÚriember ***** válasza:
7%
Minden releváns információt megtalálsz a MOME hivatalos honlapján. Ha ezek alapján nem vagy képes felkészülni akkor nem vagy való a szakra, ilyen egyszerű.
okt. 21. 13:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az #1 mondta, ez mint fent kell legyen a honlapon. Ha valami nem világos, az ott megadott kontakton kédezhetsz. Vagy már oda járó diákokat. Esetleg nézz utána, hogy van-e felkészítő vagy valami tanácsadás, mentori program. Sok sikert!
okt. 21. 15:15
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok MOMEs, ezért nem tudok konkrét választ adni a portfólió kérdésre, de amiket ajánlani tudok:

-nézd meg az oldalukon hogy vannak-e speckó követelmények

-olyan munkákat tegyél bele amik megmutatják az egyéni stílusodat ÉS az erősségeidet.

-Ne csak egy stílusú munkákat rakj bele. Legyen benne más (pl. csendélet, krokik, stb.) is.

-Dolgozz minél többfajta technikával, hogy azt is megmutasd hogy erre is képes vagy. Szerintem azzal se járhatsz rosszul ha raksz bele olyan animációt amit magad csináltál, hogy lássák hogy van valami alap tudásod.

A bejutás már más kérdés. A MOMEn erősen megy az absztrakt, elvont művészi vonal, így általában olyanokat vesznek fel akik így beleillenek az arculatukba. Az átlag internetes, animés, "mainstream" stílusokat annyira nem szokták értékelni. Illetve, fontos nekik hogy legyen valami alap amire tudnak építeni. Ők nem nulláról akarnak megtanítani mindenre, hanem a jelenlegi képességeidet akarják fejleszteni. Azt is hozzá kell tennem, hogy minden évben kb. 10-szeres túljelentkezés van, és sokan nem jutnak be elsőre, vagy akár másodszorra sem, mivel ilyen nagy a verseny.

Amit a gyakorlati vizsgához tudok mondani: MINDENFÉLEKÉPP olyan eszközt vigyél amivel gyorsan és magabiztosan tudsz dolgozni. Ne érdekeljen hogy a többi ember mit visz, ha neked mondjuk a papír jobban bevált, azt vigyél. Valószínű szűkös lesz az idő, így nem érdemes olyan technikával dolgozni amiben nem vagy biztos.

Amiről sajnos nem tudok semmit mondani az a 2. rész. Csak azt tudom ajánlani hogy keress facebookon, redditen vagy akár itt gyakorin olyan embereket akik ide járnak/jártak, és kérdezd meg őket.

Amúgy ha nem érzed biztosnak az egészet, de mindenképp ez a cél, van saját előkészítőjük (Pre-MOME néven ha jól tudom). Ha anyagiakban belefér, és nem zavar hogy esetleg halasztanod kell egy évet, akkor ezt is érdemes lehet megnézni. Ennek az lehet az előnye (vagy hátránya, attól függ hogyan nézed), hogy segítenek a stílusodat kicsit olyanra csiszolni, ami nekik jobban tetszik, így TALÁN nagyobb eséllyel juthatsz be, de sajnos ez se biztos.

okt. 24. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!