Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek mit csináljak? (B...

Szerintetek mit csináljak? (Biosz/kémia emelt érettségi)

Figyelt kérdés

Még kereken kettő évem van felkészülni emelt kémia, biosz érettségire. Az a helyzet, hogy a gimnáziumomban finoman szólva egyáltalán nem tanulunk, nem haladunk SEMMIT ebből a két tantárgyból.

Rádöbbentem, hogy basszus valamit kellene kezdenem mert sajnos így esélytelen hogy emeltezni tudjak. Ismerőseim mind külön tanárhoz járnak…

És akkor itt jön a helyzeten, anyagilag nem tudunk megengedni különórákra pénzt mivel az összes tanár 5000 felett vállal egy órát, és ez így sokba jönne ki.

Kerestem kurzusokat, felkészítőt és kb mindegyik 150-270.000 Ft között van.

Egyedül úgy érzem esélytelen hogy feltudjak készülni és sok pontot szerezzek. Szerintetek van rá esély hogy magamtól, videókból, tankönyvekből emeltet írjak a mostani 0 szintről induló tudással?

Vagy inkább engedjem el?

Bármilyen tanácsnak örülök

okt. 3. 23:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A fakultáció se jó?

Diákmunka?

okt. 3. 23:49
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Aki 2024-ben nem tud önállóan tanulni, az nagyon életképtelen.

Kismillió ingyenes online bizbasz van, mindenből.

Amikor én voltam gimis, volt a tankönyv és hello, mégis megtanultuk amit kell.

Nekem sem tudtak a szüleim magántanárt fogadni, nem is akartak.

Kezdj el tanulni. Ennyi.

okt. 4. 03:56
 3/8 citromfűlevél ***** válasza:
100%

Még sok időd van. Én is biológiából és kémiából emelteztem, én ezeket ajánlom:

Kémia:

•Ötösöm lesz kémiából: ez egy feladatgyűjtemény, van hozzá megoldás is, amiben részletesen le van írva a számítás

•Kémia feladatgyűjtemény a kétszintű érettségire: ebben is vannak számolások, amiket érdemes csinálni, mert sokszor hasonlóak vannak az érettségiben is, de én ebből inkább az elmélettel kapcsolatos feladatokat csináltam. Végigmegy az összes témán, ami az érettségiben előfordul. A megoldókulcsot le lehet tölteni innen: [link]

•Kémia a kétszintű érettségire: én ezt nem használtam, de nagyon sok osztálytársam tanulta belőle az elméletet.

•a szóbelin lévő B tételek kísérletei YouTubeon is fenn vannak: [link]

•amikor meg már ott tartasz, akkor kezdd el csinálni az előző év feladatsorait

Biológia:

•Nagy Etele - Biológia érettségi összefoglaló: a követelmény van kidolgozva benne

•a [link] -on nagyon sok jó anyag van, részletesebben elmagyarázva az etelésnél

•Biotéka: [link] érettségi feladatok témakörök szerint. (Nem kell így megvenni a Biológia lépésről lépésre könyvet)

•Ötösöm lesz genetikából: ebből meg lehet érteni a genetikát, hasonló a felépítése a kémiás verzióhoz, ennek a végén is van megoldás magyarázattal

•130 tétel biológiából: érettségi előtt a kérdésekből tudod ellenőrizni magad, a válaszok nekem nem igazán tetszettek, mert nagyon máshogy fogalmaz, mint a többi könyv

okt. 4. 22:20
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon hasznosnak tűnnek úgyhogy mindenképp kiprobálom
okt. 5. 00:20
 5/8 HaBB_00 válasza:

Kémia: A Mozaik Kémia 11-12 is igen jó, ha be tudod szerezni valahol. A "5LK" (ötösöm lesz...) pedig tényleg csúcs. Az valóban felkészít. Folyton abból oldogattunk feladatokat kémiafakton. Persze a szervetlen kémiát be kell magolni... De a szerves jó részét és a számolást nem:) Azt gyakorolni kell.

A bioszhoz sajna nem tudok hozzászólni.

Sok sikert!

okt. 5. 02:08
 6/8 anonim ***** válasza:

Villányi Attila tankönyveit javaslom a kémiához, azok közül is mindenképpen a Kémia a kétszintű érettségire tk + fgy, ötösöm lesz kémiából (ez a számolásokhoz kötelező!) + a 9.-es, 10.-es könyvét az alapok megtanulásához. Természetesen a többi könyvéből is tanulhatsz! Nekem megvan egy pár pdf-be, ha elküldöd az email címed, átküldöm szívesen:) Ha van lehetőséged, akkor én mindenképpen ajánlom a különtanárt kémiából, mert nekem is Ő hívta fel a figyelmemet néhány fontos dologra!

Bioszra sajnos igazán jó könyv nem nagyon van (tényleg, ha megnézel egy párat majd az érettségi követelményrendszert, nincs olyan amiben minden szükséges dolog benn van!), de talán a mozaikosokkal nyúlsz a legkevésbé mellé. Melléjük meg olvasgasd a bioszférás jegyzeteket és rengeteg feladatot csinálj!

dec. 6. 14:20
 7/8 anonim ***** válasza:

#még a 6-os vagyok!!

Ja és láttam, hogy korábbi válaszoló ajánlotta neked az Ötösöm lesz genetikából példatárat bioszra. Nem rossz, nagy előnye, hogy az elméletet nagyon jól összefoglalja a feladatok előtt. Én a megvásárlását mégsem javaslom mert vannak benne az emeltnél sokkal nehezebb feladatok, melyeket feles végigszenvedni. Esetleg nézd meg a suli könyvtárat, hogy van-e vagy kérd el korábban érettségizettől akinek már nem kell! Szerintem gyakorlásként tényleg régi érettségiket csinálj, ne a feladatgyűjteményekből gyakorolj!

dec. 6. 14:27
 8/8 citromfűlevél ***** válasza:
Ha adsz e-mail címet én el tudom küldeni az Ötösöm lesz genetikábólt, meg néhány más hasznos dolgot is ;)
dec. 6. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!