Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen lehetőségeim vanna?...

Milyen lehetőségeim vanna? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Történetem röviden: kiskorom óta mindig is érdekelt a nyomozás/rendvédelem/honvédség. Az élet sosem úgy hozta, hogy e területekre integrálódjak (szülői nyomás miatt is, félig jogosan). Így egy más egyetemet végeztem el (gazdaságinformatika). Munkában már 5 éve dolgozom, alsó-közép vezetői pozícióban, de úgy érzem, hogy ez nem biztos, hogy a jó út nekem. Valahogy folyton hiányt érzek, és úgy érzem, hogy a nyomozói (akár fehérgalléros, akár nem)/rendfenntartói-szervezői lét jobban passzolna nekem, amikor komplex adatokat kell összekötni, az lenne testhezálló. Tudom, hogy ez a vonat elment, mert már a rendészettudományira nem vennének fel, plusz van családom is, kis gyermekem is, és most én vagyok a pénzkereső, így nem tehetem meg, hogy 3 évre újra egyetemre járjak.

Szerintetek milyen ilyen, vagy hasonló szakma létezik? Magánnyomozói vizsgán gondolkodtam még. Milyen lehetőségei vannak neki? Vizsga után hova lehet jelentkezni, mint munkavállaló 0 tapasztalattal?

Segítségetek előre is köszönöm!

szept. 26. 10:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
NAV szeretettel vár ellenőrnek is, gazdasági/informatikai végzettség is jó hozzá :)
szept. 26. 10:35
 2/3 deadghost válasza:

Szia,

Én magánnyomozó vagyok és a leírtak alapján úgy vélem az előttem hozzászóló mondatán érdemes elgondolkodni… Nav nyomozó könnyen lehetne belőled.

A magánnyomozás főállásként nem ideális családos embernek. Én szinte csak hobbiként űzöm és válogatok, hogy mit vállalok el. Így érdekes és kielégíti a tiédhez hasonló gyermekkori vágyamat.

Sok sikert neked és ne add fel az álmaidat! Munka és család mellett is merj nagyot lépni, tanulj. Ne maradjon öregkorodban benned olyan gondolat, hogy mi lett volna ha…

szept. 27. 06:55
 3/3 Senior Séf ***** válasza:

"Ne maradjon öregkorodban benned olyan gondolat, hogy mi lett volna ha…"

Ezzel maximálisan egyet tudok érteni. Boccaccio is azt tartotta; jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettük meg.

szept. 27. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!