Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit válasszak most, ha megvált...

Mit válasszak most, ha megváltoztak a céljaim a továbbtanulásnál?

Figyelt kérdés

Tudni kell rólam, hogy nem vagyok a legmagabiztosabb személy.

Az érdeklődési köröm elég gyorsan megváltozott. 8.-ban informatikai technikumba jelentkeztem, ahol jelenleg is tanulok, 12.-es vagyok. 11.-ben megmondták, hogy elkellene döntenetem mit akarok a jövőmmel kezdeni, így egyik napról a másikra kellett választanom fakultációt.

Emelt történelmet választottam, mivel az informatika annyira már nem igen vonzott engem, gondoltam majd a jog világában jó leszek, mindig is érdekelt az informatika mellett. Végül most 12.-ben jöttem rá, hogy az már nem az én terepem...

Fakultációt nem lehet már változtatni, maximum azt dönthetem el, hogy közép- vagy emelt szintű történelem érettségit teszek.

Felvilágosított a tanárnő, hogy 13.-ban újra lesz lehetőség fakultációt felvenni.

Azon gondolkodtam, hogy az informatika annyira nem rossz, igazából szerettem mindig is, talán azért távolodtam el tőle, mivel az iskolában nem olyan oldalát tanították amit szeretek is.

A kedves tanárnő szerint lehet tenni szint emelő érettségit akár matematikából, de az 1 év alatt lehet nem lenne megugorható. Másik opciónak felvetette, hogy menjek angolra, nem vagyok olyan rossz belőle, úgyis az érettségi belőle 13.-ban lesz. Ha megvan a 60% kaphatok egy B2 szintű nyelvvizsgát ami szintén pontot érhet.

Szerintetek ilyenkor mi a racionális választás?

szept. 14. 18:30
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Most akkor milyen pályán képzeled el magad? Informatikus szeretnél lenni?

Ha nem, akkor micsoda?

szept. 14. 19:59
 2/6 A kérdező kommentje:
Végül az informatika mellett döntöttem, azon belül is programtervező.
szept. 15. 08:19
 3/6 A kérdező kommentje:
Most pedig azt kellene eldöntenem, hogy az érettségit milyen szinten teszem le, illetve 13.-ban milyen fakultáció mellett döntök
szept. 15. 08:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Kérdésedre a válasz egyetemfüggő. Ha megnézed a felvi.hu-t, láthatod, hogy a programtervező informatika szakra a ponthatárok idén nagyon széles skálán mozogtak: Miskolcra 257 pont elég volt, míg az ELTE-re 365 pont kellett. Ez nagyon nem mindegy. Számolgass utána, hogy milyen pontszámra lesz reális esélyed, s eszerint tervezd meg a tanulmányaidat.
szept. 15. 09:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Töri/Angol emelt érettségivel nem nyúlsz mellé amúgy, sok helyen elfogadják "jolly joker" kategória.

Viszont informatika szakokhoz általában matekot kérnek és informatikát/digitális kultúrát.

Mondanám, hogy menj háromból, de nem javaslom. Úgy lenne jó, ha idén letudnál egy emeltet és jövőre még egyet.

Ha tuti programtervezőt akarsz akkor válaszd matek/infot, ha nem tudsz dönteni töri és angollal sok helyre bekerülhetsz szerintem.

szept. 16. 10:28
 6/6 A kérdező kommentje:
Szakma miatt az infót kötelező emelten elvégezni, most néztem a matekot pedig nem kérik emelten. Nem tudom elég lenne-e ez arra a szakra.
szept. 16. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!