Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Államtudományi kar megéri...

Államtudományi kar megéri szerintetek?

Figyelt kérdés
Hol lehet ezzel elhelyezkedni és milyen maga az egyetem?

#egyetem #NKE #Allamtudomany
szept. 12. 07:19
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Ismerősi,rokoni alapon
szept. 12. 08:10
 2/5 anonim ***** válasza:
65%

"Hol lehet ezzel elhelyezkedni"

Közigazgatásban beosztottól a vezető szintig bárhol, illetve doktori címet kapsz vele. (fizetés függ, hogy mi leszel és hol dolgozol, vezetőként nyilván jobb a fizu)

"megéri szerintetek?"

Szerintem összességében megéri, de ha milliós fizetést szeretnél felejtsd el.

(pl: állásod biztos midig lesz, elején 0 tapasztalattal biztos nehézkes lesz az elhelyezkedés, de mindenhol az. pl2: fizetés pontosan jön, kiszámítható az egész)

"milyen maga az egyetem?"

Én csak közig-szervezőt végeztem, sokan fogják írni, hogy büfészak pedig jog az egész csak a közgazigazgatásra fókuszálva államtudományi is, szóval nem olyan könnyű mint ahogy a többség gondolja, de nem is atomfizika.

szept. 12. 08:11
 3/5 anonim ***** válasza:
83%

Attól függ milyen képzés.

Jogász? Vagy az alatti.

Jellemzően hivatalokban, most jelenleg zömében éhbérért van lehetőség elhelyezkedni. A végzett emberek zöme ott végzi. Kormányhivatal, polgármesteri hivatal, ügyintéző, referens. Rettentően alacsony bérekért. Nekünk egyetemen alatt ezt hajtotta végig az egyik tanár, és igaza is lett. A közigazgatás a fő felszívó hely.

Ha jogász végzettséged van még mehetsz cégekhez ilyen-olyan munkakörbe, ha hatalmas szerencséd van. Az ügyvédi - ügyészi - bírói állások telítettek, utóbbi kihalás szinten megy.

Nem ebben a karban van a pénz az biztos. Ha nincsenek megfelelő kapcsolataid.

Ismertem én jogi karon olyan srácot aki sík hülye volt, bukott össze vissza, de apuci cégtulajdonos. Na neki megérte elvégezni. Lányt, aki okos volt, neki apuci polgármester. Ő is jól járt a jogi végzettséggel.

De summa cum laude jogász csajt, aki az egész évfolyam legokosabbja volt. Most bruttó 350-et keres egy hivatalban. Szóval ezen a pályán nagyon sokat számít ha ismersz valami befolyásos embert, és várnak pozíciókra.

Ügyvédi irodákról csak a rosszat hallom. Sok helyen te fizetsz hogy dolgozz, vagy nem fizetnek, vagy minimálbér alatt vicc pénzt kapsz. Olyat is hallottam akinek kiutalták a fizut, és vissza kellett adnia, így egyeztek meg. Ügyvéd meg van minden sarkon.

Igen, én is jogász végzettségű vagyok. Bár ne lennék az. Mondjuk nekem hatalmas mákom volt, sikerült elhelyezkednem egy cégnél, de nem jogászként dolgozok. Így keresek némi pénzt is.

Ha elölről kezdeném tuti hogy valami gazdasági vagy informatikai végzettséget szereznék. Tök mindegy, hogy milyet. A meghirdetett állások, nézegesd, milyen végzettséget igényelnek. Jogász végzettségű állásokat közigálláson kívül nem igazán fogsz találni ezt garantálom. Ha vannak is borzasztóan nagy a verseny. Viszont olyan munkákat, ahol X (bármilyen) gazdasági végzettség, vagy X (akármilyen) informatikai / műszaki végzettség kell, tele a piac.

Túl sok a pályaelhagyó jogász. Ismertem egy rakat ilyet, én is ilyen vagyok. Cukrászok, mozdonyvezetők, logisztikusok lettek, átképezték magukat. Ez jó, mert rájöttek nem nekik való, de bakker, az egyetem 5 év börtön volt így mert semmi értelme nem volt elvégezni. Mennyivel többre mentem volna egy normális szakkal.

szept. 12. 08:15
 4/5 anonim ***** válasza:
55%
Oké, de az államtudományi KAR egy szervezet...
szept. 12. 08:15
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem éri meg, nagyon nem.
szept. 16. 02:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!