Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » SOTE: lehet egyszerre szakot...

SOTE: lehet egyszerre szakot és munkarendet is váltani?

Figyelt kérdés

Diplomás dolgozó vagyok, de nagyon érdekel a gyógytornász szak, ami csak nappalin indul. A dietetika szakirány ugyanúgy ápolás és betegellátás szakon van, és itt az első években úgy tudom ugyanazt tanulják, ez viszont levelezőn is végezhető.

Emiatt gondoltam, hogy a dietetikát jelölöm meg, és időközben jelentkezek át gyógytornásznak, mikor már tudok rugalmasan dolgozni.

Mennyire valósítható ez meg a SOTE-n, lehet szakot és munkarendet is váltani egyszerre? Volt már, akinek sikerült?

szept. 10. 21:31
 1/4 anonim ***** válasza:
39%
Nem.
szept. 10. 21:45
 2/4 anonim ***** válasza:
79%
Munkarendet biztos, hogy lehet, de a szakváltást feltételekhez köthetik. Erről a kari tvsz ad útmutatást.
szept. 10. 22:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem teljesen ugyanazt tanulják, mint a gyógytornászok.

Szakot simán válthatsz, nálunk volt aki a szülésznőről jött át ápolóra pl.

Munkarendet is lehet. De hogy egyszerre a kettőt, azt nem tudom. Én a helyedben írnék a tanulmányi osztálynak egy emailt és megkérdezném.

szept. 14. 07:54
 4/4 anonim ***** válasza:
Felvételizz újra inkább. Be tudod számíttatni az elvégzett közös tárgyakat, szóval nem a nulláról indulsz és kevésbé macerás. Csak mert átjelentkezésnél köthetik olyasmi feltételekhez, hogy akkor vesznek csak át, ha az utolsó 2 félévben szereztél legalább 60 kreditet és elérted volna az eredeti felvételid évében a ponthatárt. Legalábbis Szegeden így zajlik egészségügyi karon az átvétel. Újrafelvételizni könnyebb szerintem.
okt. 23. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!