Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mitcsinál egy fizioterápias...

Mitcsinál egy fizioterápias asszisztens??

Figyelt kérdés
Mik a feladatai? Milyen tantárgyakban kell jó lenni h ezt ki lehessen tanulni?

#fizioterápias asszisztens
szept. 4. 13:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A fizioterápiás asszisztens a természetben előforduló, elsősorban fizikai és kémiai energiával gyógyítja a mozgásszervi, bel-, bőrgyógyászati és neurológiai kórképekben szenvedőket. E hatások által a szervezetben jellegzetes biológiai változásokat indít el a gyógyulás irányába. Elektroterápiát, ezen belül kis-, közép- és nagyfrekvenciás kezeléseket végez, mechanoterápiás,mágnes-, inhalációs- és fénykezeléseket alkalmaz. Aktív részese a hidro-, balneo-, klímaterápiás gyógyításnak is. Munkáját önállóan, a rehabilitációs team tagjaként a szakorvos utasítására a gyógytornász és a gyógymasszőr mellet végzi. A rehabilitációs tevékenysége mellett munkájához szorosan kapcsolódva betegedukációt végez. A fizioterápiás asszisztensek kórházakban, rendelőintézetekben, otthonápolási szolgálatoknál, vagy gyógyfürdőkben, wellness-fitness centrumokban, szállodákban dolgoznak.

Én sem tudtam, de van internet bekötve, és rákerestem.

szept. 4. 14:19
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt én is olvastam már de olyan véleményére lettem volna kiváncsi aki ebben dolgozik.

Miket tanult, nehezek a vizsgák, a munkáról, betegekről...

szept. 4. 14:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Állami intézményekben szoktak dolgozni. Ők végzik az olyan kezeléseket, mint pl. Tense kezelés, interferencia, ultrahang, mágneskezelés stb. Felpakolja a betegre az elektródokat, beállítja a gépet, majd visszamegy és a megfelelő időben kikapcsolja, leszedi a betegről a dolgokat. Bejelöli a kezelési lapon, hogy mi történt. Nyugdíjas állás. Fizikailag nem megterhelő, de egész nap jönnek-mennek.

Elvileg 2 éves volt régen az OKJ-képzés, most már nem tudom, h mi a helyzet. Én gyógytornász vagyok.

szept. 4. 17:33
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
3-as vagyok. Olyan szempontból jobb helyzetben van, hogy a betegeken csak passzív kezelést végez, tehát velük általában csak beszélgetnek a betegek, nem ellenségesek velük, nincs az, hogy nincs kedve tornázni és úgy kell könyörögni neki. Aki nem akar fizikoterápiát, az el sem jön. 3-as voltam.
szept. 4. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!