Mitcsinál egy fizioterápias asszisztens??
A fizioterápiás asszisztens a természetben előforduló, elsősorban fizikai és kémiai energiával gyógyítja a mozgásszervi, bel-, bőrgyógyászati és neurológiai kórképekben szenvedőket. E hatások által a szervezetben jellegzetes biológiai változásokat indít el a gyógyulás irányába. Elektroterápiát, ezen belül kis-, közép- és nagyfrekvenciás kezeléseket végez, mechanoterápiás,mágnes-, inhalációs- és fénykezeléseket alkalmaz. Aktív részese a hidro-, balneo-, klímaterápiás gyógyításnak is. Munkáját önállóan, a rehabilitációs team tagjaként a szakorvos utasítására a gyógytornász és a gyógymasszőr mellet végzi. A rehabilitációs tevékenysége mellett munkájához szorosan kapcsolódva betegedukációt végez. A fizioterápiás asszisztensek kórházakban, rendelőintézetekben, otthonápolási szolgálatoknál, vagy gyógyfürdőkben, wellness-fitness centrumokban, szállodákban dolgoznak.
Én sem tudtam, de van internet bekötve, és rákerestem.
Köszönöm ezt én is olvastam már de olyan véleményére lettem volna kiváncsi aki ebben dolgozik.
Miket tanult, nehezek a vizsgák, a munkáról, betegekről...
Állami intézményekben szoktak dolgozni. Ők végzik az olyan kezeléseket, mint pl. Tense kezelés, interferencia, ultrahang, mágneskezelés stb. Felpakolja a betegre az elektródokat, beállítja a gépet, majd visszamegy és a megfelelő időben kikapcsolja, leszedi a betegről a dolgokat. Bejelöli a kezelési lapon, hogy mi történt. Nyugdíjas állás. Fizikailag nem megterhelő, de egész nap jönnek-mennek.
Elvileg 2 éves volt régen az OKJ-képzés, most már nem tudom, h mi a helyzet. Én gyógytornász vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!