Mi alapján válasszak fakultációt?
Huha, ezt komolyan magyarázni kell?
Nyilván az alapján érdemes dönteni, hogy mit szeretnél a jövőben dolgozni (milyen érettségi kell az adott szakhoz). Ha meg egyáltalán nincs elképzelésed, akkor azt válaszd amit a legjobban szeretsz tanulni/amihez van tehetséged. A nyelv amúgy jó választás lehet ha teljesen tanácstalan vagy, sok szakra elfogadják, vagy ha emeltet teszel és sikerül 60% fölé, akkor nyelvvizsgát kapsz érte, plusz a való életben is hasznos.
Bármiből lehet kiváló emeltet írni, ha nagyon ráhajtasz. Inkább találd ki mi szeretnél lenni. Egészségügy érdekel, szívesen lennél orvos, fogorvos, gyógyszerész, gyógytornász, ápoló, védőnő, dietetikus? Akkor biosz kémia.
Inkább pénzügy-számvitel, turizmus-vendéglátás, gazdálkodás menedzsment, kereskedelem és marketing vonzana? Akkor matek, töri vagy nyelv.
El tudnád magad képzelni jogi pályán? Akkor történelem, nyelv vagy magyar nyelv és irodalom
Ha kb már eldöntötted, hogy mi pontosan, akkor nézd melyik egyetem indítja a választott szakot. Melyik van hozzád legközelebb, melyik településen élnél szívesen 3-4-5-6 évet. Nézd meg felvin, hogy érettségi pontot az adott egyetem adott szakán melyik tárgyakból lehet számolni és meg fogod látni, hogy mit vegyél fel, mit fogad el az egyetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!