Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van-e valamiféle vendégtanulói...

Szabó L.S kérdése:

Van-e valamiféle vendégtanulói jogviszony iskolaváltás nélkül?

Figyelt kérdés
Technikum 10. évfolyamába járok, és az informatika szakon nem tanítanak se kémiát, se biológiát. Egy másik szakon (fodrász) igen. Mivel egy orvosi egyetemet szeretnék majd felvenni (3 év múlva), ezek fontos érettségi tárgyak.Tudnátok segíteni, hogyan lehet azokból a tárgyakból is bizonyítványt szerezni?

aug. 29. 22:02
 1/3 anonim ***** válasza:

1. Iskolaváltás.

2. A technikumi érettségi után bármiből érettségizhetsz. Különtanárral fel lehet készülni, de nagyon drága lesz. Budapesten kémiából 8-10 ezer Ft/60 perc.

3. Ha találsz olyan iskolát amelyik hajlandó veled bajlódni akkor vendégtanulóként tanulhatod a bioszt és a kémiát. Erre elég kicsi az esély, mert az iskolának ez csak nyűg.

aug. 30. 08:04
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi! Szerintem a második opció megfelel majd nekem :D

Nyári munkával és a technikumi ösztöndíjjal megoldható!

aug. 30. 10:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt tudtad helyesen értelmezni? Először megszerzed az érettségi bizonyítványt, és mikor már megvan, akkor érettségizhetsz biológiából és kémiából, leghamarabb az adott év őszén. Tehát az egyetem egy évet csúszik.

Vagy leteszed az osztályozóvizsgát az összes évfolyamból, és úgy érettségizhetsz az eredeti időben.

aug. 31. 02:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!