Milyen az esti iskola? Hogy mukodik? Hogyan lehet bekerulni?
Jelenleg 17 eves vagyok, es azon gondolkoztam atmennek szakkozepiskolabol esti iskolaba. Most kezdtem volna a 10. osztalyt, viszont megbuktam. Igy 8 altalanossal lehetseges lenne atmenni esti gimibe? Milyen feltetelek vannak?
(elore koszonom a segitokesz valaszokat :)))
Vannak 4 éves esti gimnáziumok. Ezekre a helyekre 16 éves kortól
iratkozhatsz be. Ahová én jártam régebben, oda mindenféle felvételi eljárás és előzetes teszt írása nélkül beiratkozhattam. Akinek volt szabad férőhely (jelentkezési sorrend volt a döntő), az bekerült. Akinek volt szakmunkás bizonyítványa, annak elegendő volt csak a 11. és 12. osztályt kijárni, ehhez csak osztályozó vizsgát kellett tenni.
A legtöbb ember arra hajtott, hogy meglegyen a bizonyítvány, kevesen akartak felsőoktatásban továbbtanulni. Mindig panaszkodtak a nagy mennyiségű anyagon, ami természetesen nem volt olyan sok.
Számonkérések csak háromhavonta voltak, mindig kijelöltek ezekre egy-egy hetet. Már év elején lehetett tudni, hogy ezek mikor lesznek.
Bejárni nem volt kötelező, igazolást sem kellett vinni ha hiányoztál. Volt jelenléti ív amit alá kellett írni, de ennek a gyakorlatban semmi jelentősége nem volt. A vizsga heteken olyan emberek bukkantak fel, akiket a többi héten sosem láttunk. Hogy ők elvégezték-e azt nem tudom. Azoknak a nagyrésze akik rendszeresen látogatták az órákat, elsőre leérettségizett.
Heti 3 alkalommal voltak órák, az első óra általában délután kezdődött, az utolsó óra pedig este nyolc előtt mindig végetért.
Én szerettem bejárni, szerintem nem volt olyan rossz.
A legtöbb ingyenes.
Amikor én jártam, volt egy fiatal lány, még nappalira is járhatott volna, de ő azért járt estire, mert könnyebb, és nincs minden nap suli.
Péntek délután 3-tól, szombaton este 8-tól volt.
Sok évnyi kihagyás után nehéz volt, meg pl a matek, fizika mindig nehéz volt nekem 😬 volt egy tanárnő, ő úgy tanitott, mintha dedósok lennénk, diktálta, mit kell irni.
A lényeg, hogy az érettségin nincs kivételezés, segitség, stb, szóval a végeredmény nem könnyebb 😎
"Péntek délután 3-tól, szombaton este 8-tól volt."
Nálunk kb. a hét közepén szokott lenni 2 vagy 3 napon. Szóval ez teljesen változó lehet, csak azt akarom mondani, nem biztos, hogy hétvégén. Attól függ, hogy hogyan sikerül megszervezni. (Mikor van üres terem, mikor érnek rá a tanárok, stb.)
Ha elbuktad 2. évet, estin is ismételned kell, de az sokkal nehezebb.
Nappal ugyanis dolgoznod kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!