Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tényleg eltörlték a kötelező...

Tényleg eltörlték a kötelező emelt szintű érretségit?

Figyelt kérdés
Pl a Bge-re a gazdálkodás és menedzsment szakra már nem kell kötelező emelt matek érretségi?

aug. 27. 18:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetem honlapján nézd meg

Elvileg nem kötelező, az egyetem maga döntheti el

aug. 27. 19:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni.

Az alábbiak közül kettőt kell választani:

történelem vagy matematika vagy állampolgári ismeretek vagy informatika vagy gazdasági ismeretek vagy földrajz vagy fenntarthatóság vagy digitális kultúra vagy egy választható szakmai előkészítő vizsgatárgyak(1) vagy egy választható ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak(2) vagy egy választható ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak(3) vagy idegen nyelv(4)

aug. 27. 19:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
aug. 27. 19:12
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Minden egyetem maga dönti el, kér-e emelt szintű érettségit az adott szakon.
aug. 27. 19:21
 5/12 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy én gépésztechnikusnak tanulok és így én gépészetből fogok emelkedni azt meg nem fogadja el az egyetem mitévő legyek?
aug. 27. 19:23
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Még egy emelt érettségit kell tenned.
aug. 27. 19:26
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Emeltezel egy másik tárgyból. Problem solved.
aug. 27. 19:27
 8/12 A kérdező kommentje:

De ugye van ez az új rendszer hogy 12év végén 3tantárgyból érretségizünk (töri magyar matek)

És 13dikban van a szakmai emelt és az angol is, és az angol is emelt szinten lenne?

aug. 27. 19:33
 9/12 anonim ***** válasza:
67%
Nem valószínű.
aug. 27. 20:15
 10/12 anonim ***** válasza:
93%
Egyrészt, a 3-as válaszoló konkrétan belinkelte neked a BGE gazdálkodás és menedzsment szak követelményeit, ott van egyértelműen. Másrészt, ilyen gyatra helyesírással én nem nagyon mennék egyetemre.
aug. 27. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!