Melyik a jobb, levelezőn járni egy nevesebb/nívósabb egyetemre, vagy nappalisként egy kevésbé erős, vidéki egyetemre?
Idén fogok érettségizni és bár szeretnék nívósabb/nevesebb (pesti) egyetemre menni, de semmiképp sem szeretnék kollégista lenni, elköltözésre/albérletre nem lenne pénzem/lehetőségem. Emiatt csak levelezőn tudnám csinálni.
A lakóhelyemen lévő vidéki egyetemen (ami kevésbé neves/nívós) van olyan szak, amire jelentkeznék, így nappalisként tudnék járni.
Szerintetek melyik "éri" meg jobban?
18/L
Nappali jobban megéri, könnyebb úgy elvégezni a szakot, mint levelezőn.
Aztán ha mindenképpen akarsz "nevesebb" egyetemre is járni max végezz el ott egy mesterképzést.
Szerintem fontosabb, hogy milyen képzés és milyenek az elhelyezkedési lehetőségek.
A bejárás gondolom Pestre nem jöhet szóba. (bár volt, hogy én is órákkal hamarabb a katasztrófális tömegközlekedésnek köszönhetően, mert mindegy volt, hogy a csatlakozási ponton vagy a suliban ücsörgök addig) bent szobroztam, szóval ki lehet bírni). Viszont nekem nem volt helyi opció, a távolság meg nem volt elég nagy a kollégiumhoz.
Ilyen helyzetben én biztos, hogy a helyit választanám.
Köszi:)
Gazdálkodás és menedzsment, vagy turizmus vendéglátás.
Jöhet még vélemény/tapasztalat:)
Az a jobb, amelyik a legközelebb van a lakóhelyedhez!
Teljesen mind1 a többi, mert mindkettőn ugyanúgy szívatni fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!