Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tennél, ha nagyon szeretné...

Mit tennél, ha nagyon szeretnél még tanulni, de senki nem támogat benne? (Nem anyagilag értem)

Figyelt kérdés
Felvettek egyetemre, de sajnos a családom és a munkáltatóm sem támogat benne. A családom azért, mert nem akarják, hogy megint sok időt, energiát fektessek bele. A munkáltató pedig szintén nem, mert az a szak, neki nem hozna semmi hasznot, engem viszont érdekel.
2024. aug. 21. 15:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Neked nem a munkáltatód, hanem a saját jövődet kell építened.

Mész egyetemre, alázattal odateszed magad kevesebb időt vállalsz... Ha így tudod módosítani a beosztásodat, akkor jó, ha nem, elbúcsuzol a munkától és keresel (ha mindenképp szükségét érzed) olyat, amelyik összeegyeztethető

2024. aug. 21. 16:03
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor is mennék tanulni, de azért belém égne hogy hogy áltak hozzám.

Te vagy a saját sorsod kovácsa, ne engedd hogy mások eltántorítsanak egy olyan dologtól amit te szeretnél mert szerintük az nem jó.

A te életed pont nem róluk szól.

2024. aug. 21. 16:16
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én kb 5 éve vagyok ebben, nem támogatott senki, sem a párom sem a családom. De én csinaltam, mert senki soha nem fogja megköszönni neked, hogy az álmaidat feladod miattuk. Azzal, hogy megpróbálod nem fogsz veszíteni, azzal hogy nem próbálod meg egy életen át lehet, hogy bánni fogod. Mindig is azt gondoltam, hogy lényegében a mély vízben derül ki igazán, hogy mennyire tud az ember úszni, mert egy olyan környezetben nyilván könnyebb haladni, ahol támogatják az embert. Az én esetemben viszont mindenképp erősítette a jellememet, megmutatta nekem, hogy egyedül is képes vagyok mindenre, akkor is ha szembe széllel megyek, bár nem mondom, hogy könnyű volt, de megér minden harcot kiállni saját magadert.
2024. aug. 21. 16:27
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen reális a munkáltató részéről, hogy nem támogat egy olyan dolgot, amiből nem lehet haszna, de kára igen. A munkáltatónak egyébként sem dolga a munkavállaló magánéletének pátyolgatása.

Hogy a rokonok nem támogatnak, az egy másik dolog. Velük csak akkor kell (érdemes) foglalkoznod, hogyha függsz tőlük. Ha nincs függés, akkor ők csak a partvonalról bekiabálók.

2024. aug. 21. 17:38
 5/12 anonim ***** válasza:
83%

Így mindenféle konkrétum nélkül erre mégis mit kéne mondani?

A családod alatt mit értesz? Nem fog idő jutni a gyerekeidre vagy a szülők replikáznak, hogy nem látnak majd eleget otthon?

A munkahelynél mi a helyzet? Nem tudom mit csinálsz, de nem feltétlenül örülnék én sem annak, ha innentől az egyik beosztottamra kevesebbet számíthatnék az egyetem miatt.

2024. aug. 21. 18:36
 6/12 anonim ***** válasza:
33%
Diákhitel nem opció számodra?
2024. aug. 21. 18:42
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi félreolvastam a kérdést. Tekintse semmisnek az előző válaszokat!
2024. aug. 21. 18:43
 8/12 A kérdező kommentje:

Igen, kevesebb idő jutna a két iskolás gyermekemre.

A munkahely pedig

2024. aug. 21. 19:29
 9/12 A kérdező kommentje:
A munkahely pedig egy köznevelési intézmény én pedig feljebb képezném magam. Érthető a részükről persze, nekem azért nehezebb, mert ha az egyetemre kéne menni, vagy gyakorlatra, akkor azt a szabadságbòl kell elvenni.
2024. aug. 21. 19:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez így van, nekem is elvitte a suli minden szabimat, de ez egy olyan kérdés amit magadban kell megharcolni, de nyilván valamit fel kell áldozni, ha tényleg ezt szeretned.
2024. aug. 21. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!