Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A matematika szak mennyire...

A matematika szak mennyire nehezen elvégezhető? Össze lehet hasonlítani egy mérnöki szak nehézségével, vagy a matek szak sokkal durvább?

Figyelt kérdés

A fizika engem annyira nem vonz, így nem igazán szeretnék mérnöki szakokra menni. Szeretném, hogy legyen egy erős diplomám, így gondolkozom a matematika szakon, viszont félek, hogy nem tudnám elvégezni. Szorgalmas vagyok, 5-ös vagyok matekból és matek faktból is, viszont nem járok versenyekre, se vagyok matek tagozatos. Ha tanulok rá és gyakorlok kicsit, könnyen megy és szeretek matekot tanulni, de azért nem minden megy elsőre. Félek, hogy egy közgazdász vagy egy infós diplomával nem tudnék olyan jól elhelyezkedni, mint ahogyan szeretnék.

Bármilyen ezzel kapcsolatos véleményre nagyon kiváncsi/nyitott vagyok.

aug. 7. 14:48
 1/7 anonim válasza:
3%
Te biztos szadista lehetsz. Ki akar manapság matektanár lenni? Csak aki szadista!
aug. 7. 15:26
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

#1 Hol látod azt a kérdésben, hogy akár egy szóval említené, hogy matematika tanár akar lenni te pihentagyú?

A matematikus végzettség az egyik leginkább piacképes 2024-ben: elhelyezkedhet elemzőként, Data Analyst / Data Scientistként, BI területen, statisztikusként, modellezőként, machine learning / AI fejlesztőként. Csomó home office pozíció is rendelkezésre áll akár itthonról külföldre dolgozva, mellette bankok is folyamatosan keresnek matematikusokat, multik szintén, fintech cégek is, ha pedig nagyon elvolt a tag akkor kutató is lehet (ott is nagyon pörögnek az ML-el kapcsolatos témák)

aug. 7. 15:50
 3/7 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, szerintem a nehézsége abban van a mérnöki szakokhoz képest, hogy a matematika főként elméelti tudomány, míg a mérnöki szakok közelebb állnak az élethez a gyakorlatiasságuk miatt, így nem annyira száraz, és általában könnyebben elsajátítható. De nem vagyunk egyformák.
aug. 7. 16:28
 4/7 anonim válasza:
0%

Akkor a matektanárok kikből lesznek?

aug. 7. 17:11
 5/7 anonim ***** válasza:
89%
4, azokból, akik matematikatanárnak tanulnak.
aug. 7. 17:12
 6/7 anonim ***** válasza:
89%

"Akkor a matektanárok kikből lesznek?"

Azokból akik tanári szakot végeznek matematikára specializálódva, nem matematikusokból...

aug. 7. 17:21
 7/7 anonim ***** válasza:
70%
Mérnökképzéssel nem tudom összehasonlítani, de elég nehéz a matematika szak.
aug. 8. 03:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!