Van-e lehetőségem arra, hogy elkezdjem itthon a jogi egyetemet és Olaszországban fejezem be?
Figyelt kérdés
Gyerekkori álmom hogy egyszer ügyvéd lehessek, ez az utolsó évem a gimiben és minden lehetőségem megvan a jogi egyetemre. Viszont a helyzetem úgy kívánja hogy 2 éven belül kiköltözzek Olaszországba. De nem szeretnék lemondani a jogról. Sajnos fogalmam sincs hogy megoldható-e az hogy itthon elkezdjem és ott befejezzem. Ha bárki tudja hogy mik a lehetőségek ilyen estében attól kérem hogy ossza meg velem. A válaszokat előre is köszönöm.aug. 7. 11:17
1/5 anonim válasza:
Nincs rá mód. Minden ország jogi szabályozása más. Megoldás, hogy ott kezded el és fejezed be.
2/5 anonim válasza:
Ilyet nem lehet csinálni, mivel a jogrend országonként eltérő. Ha Olaszországban akarsz letelepedni akkor ott kezdj neki és végezd el az egyetemet, ha Magyarországon akkor pedig itt.
3/5 anonim válasza:
Te teljesen álomvilágban élsz.
Ilyen nincs.
Döntsd el hogy itthon jogi egyetem, vagy Olaszországba kiköltözés. A kettő üti egymást.
Arra nem látok nagy esélyt hogy kint bejuss jogra és elvégezd, hacsak nem beszéled C1-C2 szinten a nyelvet. Az olasz jogi egyetemekre külön, komoly felvételi van, külföldieket pedig nem várnak tárt karokkal erre a szakra. A tandíjat pedig ide se hozom.
4/5 anonim válasza:
Szerintem is abszolút esélytelen, hogy átvegyenek. Feküdj rá az olaszra, kezdj valamit magaddal 2 évig, majd jelentkezz egy olasz egyetemre, ha ott akarsz élni és dolgozni. Kevés annyira országspecifikus dolog van a világon, mint a jog.
5/5 anonim válasza:
Vagy végezd el itthon a jogot, addig tanulj meg perfect olaszul, és második diplomához pedig majd jelentkezz Olasz egyetemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!