Ha külföldi vagyok tudok tartani egy szemeszternyi szünetet az egyetemen? Vagy tudok egyetemet váltani
Figyelt kérdés
Ha nem vagyok magyar állampolgár, de ki szeretnék hagyni egy szemeszter az egyetemből és aztán utána folytatni mondhatják azt nekem hogy akkor haza kell mennem a saját országomba? Illetve elsődlegesen egyetemet szeretnék váltani mivel ez így eléggé drága és nincsen rá pénzem, hogy így folytassam, szóval a kérdés az hogy egy szemeszter után tudok váltani?#egyetem #Küldföldi vagyok
aug. 5. 15:05
1/3 anonim válasza:
Nem küldenek haza és az egyetemről se rúgnak ki, ugyanúgy lehetsz passzív szemeszteren, mint egy magyar állampolgárságú hallgató. Annyi ha kolis vagy akkor viszont passzív alatt nem tudsz ott lakni.
Bármikor lehet váltani, viszont akkor újra kell felvételizned (kérvényezni az egyetem váltást nehéz és ritkán is vesznek át).
2/3 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen<33
aug. 5. 15:20
3/3 anonim válasza:
gondolom "külhoni magyar" vagy hogyishívják vagy, nem tudom mit stersszelsz itt, azt értem hogy a nyelvtudásod ahhoz szegényes, hogy egy jogszabályt el tudj olvasni, de gondolom azért a metropol, blikk és egyéb hasznos sajtótermékek azért mennek, de ebből se esett le, hogy a te fajtád a valódi magyaroknál is fontosabb? bemész a fidesz irodába, biztosan kapsz még valami pénzjutalmat is a szemeszternyi lógásodért, ne aggódj már felesleges dolgokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!