Járhatom kétszer 13. osztályt?
Jelenleg technikumba járok (2. évem) ami 5 éves. 4 év után van érettségi aztán + 1 év szakmai év. Ismerősök javaslatára választottam ezt a szakot, meg persze mivel érettségit is ad, viszont egyre biztosabb vagyok abban, hogy milyen szakmában szeretnék továbbtanulni. Ha itt végzek akkor szeretnék a másik szakmában tanulni amihez érettségi szükséges (ami lesz)
viszont az 13. osztállyal kezdődne. Lehetséges, hogy miután a jelenlegi suliban végeztem akkor újból 13.-as ként másik szakot kezdjek? (Az új választásom szintén technikum lenne 2 éves, nappali tagozat, ugyanis nem nappali nincsen)
Erről a másik szakot oktató sulit kéne megkérdezned, hiteles választ csak ők adhatnak. NAgyon nem mindegy, hogy az első szakmád milyen alapozó tantárgyakat tartalmaz.
Például, ha közgazdasági technikumban szerzed meg a szakmád, akkor második szakmára egészségügyi technikumba nem vesznek fel 1 éves képzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!