Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Járhatom kétszer 13. osztályt?

Járhatom kétszer 13. osztályt?

Figyelt kérdés

Jelenleg technikumba járok (2. évem) ami 5 éves. 4 év után van érettségi aztán + 1 év szakmai év. Ismerősök javaslatára választottam ezt a szakot, meg persze mivel érettségit is ad, viszont egyre biztosabb vagyok abban, hogy milyen szakmában szeretnék továbbtanulni. Ha itt végzek akkor szeretnék a másik szakmában tanulni amihez érettségi szükséges (ami lesz)

viszont az 13. osztállyal kezdődne. Lehetséges, hogy miután a jelenlegi suliban végeztem akkor újból 13.-as ként másik szakot kezdjek? (Az új választásom szintén technikum lenne 2 éves, nappali tagozat, ugyanis nem nappali nincsen)

júl. 29. 01:30
 1/4 A kérdező kommentje:
A kulcsszavaknál a XIII.kerüket nem tudom, hogyan került oda, de véletlen egybeesés, hogy a suli ami érdekelne oknt ott van. 😂
júl. 29. 01:33
 2/4 anonim ***** válasza:
81%
Úgy, hogy te írod be, ne kamuzz
júl. 29. 06:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Erről a másik szakot oktató sulit kéne megkérdezned, hiteles választ csak ők adhatnak. NAgyon nem mindegy, hogy az első szakmád milyen alapozó tantárgyakat tartalmaz.

Például, ha közgazdasági technikumban szerzed meg a szakmád, akkor második szakmára egészségügyi technikumba nem vesznek fel 1 éves képzésre.

júl. 29. 08:33
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehetséges. Az utolsó technikumi év tárgyai ugyanis az adott szakon korábban elvégzett szakmai tárgyakra épülnek. Az 5 éves technikusképzés utolsó éve nem azonos azokkal a képzésekkel, amelyek sima érettségire alapozottak. Azt javaslom, most már csináld végig a 13. évet, hogy legyen egy szakmád, s utána beiratkozhatsz egy sima érettségire épülő szakképzésre, ha szeretnéd. Az első két szakma szerzése ingyenes, így nem kerül semmibe ez a megoldás, és maradhatsz nappalin, azaz a diákigazolványod és a TB jogosultságod is megmarad.
júl. 29. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!