Általánosságban mennyire nehéz az ELTE-n mesterképzést végezni?
Vidéki egyetemen végeztem az alapképzést, végig 4.7-5.0 között volt az átlagom.Most felvettek az ELTE-re mesterképzésre azonos szakon( bőven felette voltam a ponthatárnak, tehát nem sereghajtó vagyok).A plusz nehézség,hogy már tovább nem tudnak a szüleim támogatni ( nem is várhatom el), így legalább részidőben muszáj dolgoznom .
Bizonytalan vagyok, hogy belevágjak-e egy kis vidéki egyetem után az ország egyik legjobbján.
Megnevezhetted volna a szakot, mert nem egy szinten van az óvodai dajka és a részecskefizikus képzés nehézsége az ELTE-n.
Bár tekintve, hogy egy ilyen kérdés esetén a szakot sem voltál képes specifikálni, az átlagod mégis magas, vélhetően nem a piacképességéről híres a szakod ahová elengedhetetlen lenne a logikus és absztrakt gondolkozásmód, úgyhogy ezek alapján nem kell félned.
Szintén noname vidéki egyetemen végeztem, 3,5-4 körüli átlaggal, itt meg 4-4,5 körül voltam. Nem utolsó helyen estem be GTK-ra, de 78 pontom volt a határ meg talán 62-64 volt. Alapszak mellett diák melót végeztem, mesternél teljes állásban voltam már, mindkettőt nappalin csináltam.
Bennem fel se merült, hogy ne kezdjem el, ha már egyszer felvettek. Pont azért jelentkeztem ide mesterre, mert az alapszakot csak a családommal otthon lakva tudtam megcsinálni anyagi okból, de szerettem volna papírt egy jobb nevű egyetemről is. Nem is gondoltam ilyenre, hogy nem lennék elég jó az ELTE-re, csak mert az alapszakot nem tudtam vmi menő pesti egyetemen elvégezni.
Olyan hűdenagy különbséget nem vettem észre amúgy nehézségben, mindkét helyen voltak jobb és rosszabb tanárok, inkább tőlük függött mennyire volt könnyű egy tárgy.
Elsőnek viszont igaza van, hogy azért a szakot írhattad volna (vagy legalább a kart), mert egy ekkora egyetemnél azért ég és föld a különbség karok között is. Pontosabb választ kapsz olyantól, aki szintén mondjuk BTKra ment (ha gazdasági szak akkor meg megválaszolva).
A mestert nem ott végeztem, de van egy alapdiplomám az ELTE-ről és egy az SZTE-ről. Szerintem nem volt jelentős különbség a kettő között nehézségben, bár nehéz összehasonlítani őket, mert elég más szakok voltak. Én ilyeneken nem aggódnék a helyedben.
Az első pedig lehet paraszt volt, de közben igaza van abban, hogy fontos lenne tudni a szakot.
"Gyógypedagógia."
Ilyen semmitmondó képzés mindenhol egyszerű
Amúgy én is vidékről jövök, de nagyon bennem van a bizonyítási vágy, hogy megmutassam mit tudok ezzel megalapozva a további céljaim.
Vidéken amúgy, ahol én voltam nagyon érződött, hogy a színvonal és az új hallgatók száma is közelít a nullához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!