Szerintetek hogyan lehet valaki a legkönnyebben kitünő tanuló ?
Nyilván tanulással. De nem csak ennyiből áll.
Fontos a fegyelem. Alakíts ki egy napi rutint, amibe beilleszted a tanulást, és mindig tartsd magad ehhez. Ha adnak beadandót, lehetőleg ne az utolsó pillanatra hagyd.
Meg kell tudnod tanulni tanulni; mindenkinek más módszer válik be az anyag elsajátításához, de a tudás elmélyítéséhez szükséges a gyakorlás.
Ha figyelsz órán és aktív vagy, az adott óra anyagát könnyen meg tudod jegyezni, otthon csak átismételni kell.
Ne félj beismerni, ha valami önerőből nem megy. Kérj akár magántanári segítséget, ha szükséges.
ha így születik?
Mármint ezzel nem tudsz mit kezdeni, de nekem kb. 0 erő befektetéssel meg volt a kitűnő mind a 8 osztályban, de azt sem tudtam mit csinálnak a többiek, amikor azt mondják, hogy tanultak. Ragadt rám az anyag, a szüleim csak annyit kértek, hogy ha hazaértem egyből csináljam meg a leckét. TZ-k előtt átlapoztam a füzetet és ennyi. Később szívtam emiatt, ne aggódj, és nem is mellett verni akarok, csak ha ez a kérdés, hogy hogyan a legkönnyebb, talán ez a válasz.
De ha meg te nem ilyen képességekkel születettél, a kettes jól összefoglalja. Én kiemelném az aktív órai jelenlétet. Egyrészt két jegy között sokat nyom a latba, másrészt pedig így marad meg a legjobban valami, ha aktívan részt veszel benne. Pl. az olvasás passzív, de ha ki is mondod, az már aktív. Ha kérdések merülnek fel, kérdezd meg, egyből beépül az agyadba stb.
Sok sikert a következő tanévhez!
Anno a szüleim is csesztettek ezzel a kitűnő tanuló dolognak. Mivel én ún "öreglélek" vagyok, aki sokszor születtem le, valahogy ösztönösen ráéreztem hogy ez egy megfelelési kényszer és nem több. Így, sok év távlatából visszanézve totál értelmetlen stresszfaktor és energiapazarlás volt, hogy minél jobb jegyeket szerezzek. A "nagybetűs élet"-ben ennek annyi ereje van, mint fing az orkánban.De jó sok gyomorideget meg lehetett élni miatta, jó sokat tudtak a szüleim veszekedni velem, faszául beférkőzött a külvilágnak való megfelelés a családi közös szövetségbe, bomlasztva azt. Velem konkrétan megutáltatták a tanulást és az iskolarendszert intézményesen ezzel a sok külső társadalmi elvárásnak való megfelelési kényszerrel. Talán arra jó volt, hogy megtanította: hogyan nem szabad élni.
De ha mégis ez a vágyad, akkor be kell seggelni mindent, hatalmas szorgalom és sok energia kell hozzá. Esetleg meditatív szinten elsajátított villámolvasás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!