Mi alapján dől el, hogy a pontjaim a tanulmányi
pontokból vagy a megszervett oklevelből számolják?
Figyelt kérdés
Elvégeztem egy szakot felsőoktatási szakképzésen jeles eredménnyel. Ugyanerre a szakra jelentkeztem alapképzésre, ahol ez az oklevél 370 pontot ér. Az, hogy a rendszer mi alapján számol, mitől függ? Amelyikkel kedvezőbb végeredmény jön ki? Vagy ezt külön jelezni kell, hogy azt szeretném, ha az oklevélből számolnák a pontjaimat?
Illetve ha az oklevélből számolják, ehhez még plusz pontként hozzáadódhatnak pl a nyelvizsgákból szerzett többletpontok?
Nem kell semmit jelezni. A rendszer kiszámolja minden lehetséges pontod majd a legvégén a neked legkedvezőbbet veszi figyelembe.
júl. 11. 12:02
2/10 anonim válasza:
Meg kell nézni a felvi.hu-n a szaknak a leírását. A megjelolt szaknak a nevere rakattintva fel is fogja dobni neked. Ott megtudod nezni hogy az az egyetem hogyan szamol pontszamokat.
Ha beleszamit a Foszk-od (valoszinuleg igen) akkor es csakis akkor szamolnak belole erettsegi pontot, ha ezzel az eljarassal neked jobban megéri. Semmi teendod nincs ezzel kapcsolatban.
Ha az oklevelbol tortenik a pontszamitas akkor kaphatsz tobbletpontokat (ujabban mar intezmenyi pontoknak hivjak), kiveve emelt erettsegiert (mert nem abbol szamoljak a pontjaidat). Szoval a nyelvvizsgáért, vagy szakiranyu OKJ-ért még megkapod a plusszokat
júl. 11. 12:08
3/10 A kérdező kommentje:
Jaj nagyon megnyugodtam, köszönöm szépen a válaszokat! :)
júl. 11. 12:10
4/10 anonim válasza:
Milyen foszk-ot végeztél el? Mert én úgy tudom jeles eredményért 400 pont jár.
júl. 11. 12:14
5/10 A kérdező kommentje:
Gazdálkodás és menedzsmentet és alapszakra is erre jelentkeztem. A mi egyetemünkön 370 pontot ér, ha bsc diplomád van, az ér 400 pontot.
júl. 11. 12:42
6/10 anonim válasza:
Ha ez számít, idén intézménytől függően emelt érettségiért is kaphatsz intézményi pontokat ilyen esetben (én is kaptam, pedig nekem is felsőfokú oklevélből számolnak). A tájékoztatóban benne van, ha esetleg csak akkor jár intézményi pont az érettségiért, ha abból számolják a pontjaidat.
júl. 12. 17:35
7/10 anonim válasza:
Amúgy azt lehet tudni, hogy mikor láthatjuk a saját pontjainkat az e-felvi felületén? Mert én minden nap ránézek XD
júl. 12. 22:20
8/10 anonim válasza:
#7 mar fent van szerintem mindenkinek lassan, csak rettentoen hianyos es elegge panikszeru hangulatot keltett mindenkiben. “Jelentkezesek es pontszamok” menupontban lathatod az e-felviben.
júl. 12. 23:57
9/10 anonim válasza:
Igen én is látom de nem tetszik amit látok, mert sokkal kevesebb a pontom mint a kalkulátorban…és az ügyintézők telefonban azt mondták, hogy nem kell feltölteni a nyelvvizsgát az érettségit és a szintemelőt, mert azt automatikusan lekéri a felvi….most nagyon nagy parában vagyok…ilyenkor mit lehet tenni ?
júl. 13. 00:17
10/10 anonim válasza:
Semmit, mert nekem is sokkal kevesebb pontot mutat, sot a jelentkezok 90%-nak, a megvaltozott pontszamitas miatt sokkal lassabban szamoljak ki az intezmenyi pontokat mert mindenhol mas, es sok helyen a tanulmanyi pontot sem szamoltak meg bele. 24.-ig biztosan fent lesz az eredeti, a nagyobb letszamu egyetemek kesnek egyebkent a legtobbet, mert nekik van a legtobb szamolnivalojuk. Ezert volt jo a tavalyi egyseges tobbletpontrendszer, nem lassitotta igy a folyamatot. Kivancsi leszek mennyire lesznek ezzel keszen masfel het mulva…
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!