Van valaki aki a SOTEról ment át a Szegedi orvosi karra?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Elgondolkodtam azon hogy a SOTErol atmenjek a Szegedi orvosi karra. Másodévet végeztem,harmadévre jelentkeznék át. Sajnos családi okok miatt dolgoznom is kell a szorgalmi időszakban, és így arra gondoltam, átjeletkezem,mert könnyebb Szegeden az orvosképzés (elvileg). Nem tudom, vannak valakinek tapasztalatai ezzel kapcsolatban?
Puszi
2024. júl. 9. 13:24
1/6 anonim válasza:
Ez marhaság :D, attol h a soten magasabb a ponthatar az nem amiatt van, mivel jobb a kepzesuk, hanem mert ez van a fővárosban, nem lesz egyszerubb, sot a beilleszkedes miatt szerintem csak nehezebb lesz
2/6 anonim válasza:
Az orvosi képzés egységes, ez egy régebbi megegyezésen alapul az egyetemek közt. Nem vétlen ehhez kapcsolódóan az, hogy csak 4 orvosi van az orszagban..az elvárasok mindenütt magasak. A pontszámokat nem a nehézség, hanem a jelentkezők alakítjak, több jelentkezőnél sokkal nagyobb az esély arra, hogy többen értek el jó, magas pontokat. Így a képzés betelte/ponthatárok meghúzása is magasabb. Én inkabb úgy fogalmaznek, hogy mindenütt nagyon nehéz, az egyetemek közt szerintem az a különbség, hogy kifejezetten erre a nehézre még rájön a tanárok szigorúsága, és itt térnek el típusban, pl Szegeden az anatómia nagyon nehéz.
3/6 anonim válasza:
Az hogy nehéz az anatómia az nem szegedi sajátosság :D A SOTE-n is nehéz az anatómia, de jó páran csúsznak akár élettan, biokémia, később farmakológia miatt például. Én egyébként ismerek olyat, akinek a SOTE egyáltalán nem ment, mondhatni bukdácsolt, míg Szegeden simán tudott az ütemterv szerint haladni gond nélkül. Habár nyilván nem jártam mindkét egyetemre, így személyes tapasztalatom csak a SOTE-ról van, de az ismerősöm példája alapján azért valami különbség biztosan van.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, persze tudom,hogy mindenhol magasak az elvárások, de Pl Szegeden az 5.és 6. félévben kevesebb tárgy van,mint a SOTEn, így nyilván több idő jut megtanulni minden tantárgyat. Alapozó modulom megvan, harmadévre jelentkeznék át, szóval biokémia, anatómia meg ilyenek már régen megvannak nekem. :D
2024. júl. 10. 08:17
5/6 anonim válasza:
Nem értem az első mégis milyen "beilleszkedés"ről beszél, hogy nehezebb lenne. Szegeden bulik vannak bulik hátán, antiszoc középiskolák barátaim már a gólyatáborban, kollégiumban jelentős barátságokat köttettek, amik házibulikban még inkább növekedtek. Nyilván egy orvosi nem abból áll, hogy 7ből 6 napot bulizol, de szerintem nem is ez miatt menne át a kérdező. Szegeden se sokkal bunkóbbak az emberek, mint a Sotén. Mindenhová be lehet illeszkedni, ha nem vagy kuka. Ne az legyen visszahúzó erő iskolaváltásnál, hogy mi van ha nem sikerül beilleszkedni. Mindenkihez ugyanúgy fognak állni az oktatók, azokhoz is, akik első évben iratkoztak be és azokhoz is, akik később érkeztek.
6/6 anonim válasza:
AZért valljuk be, Pest vagy nem Pest, SOTE-n van néhány tanár aki szeret egy kicsit ,,szivatni". HA családi ok akkor meg mennyél. Hasonló a két képzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!