Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógytornász hallgatók mivel...

Gyógytornász hallgatók mivel fognak dolgozni ha elvégzik a szakot?

Figyelt kérdés

Nézem jelenleg a felvin hogy hányan jelentkeztek a szakra még előző években és nagyon sokan több százan.

Rehabilitáció meg fizioterápia meg masszázst csinálnak de kevés gyógytornász munka van. Persze saját vállalkozást is lehet csinálni. De nincs túlképzés? Ja meg talán személyi edzőként is dolgozhat edzőteremben

Nem rossz véleményt akarok formázni vagy fikázni csak úgy kíváncsi vagyok akik elvégezték a szakot.

2024. júl. 8. 13:25
 1/2 anonim ***** válasza:
66%

Túlképzés van ezerrel, hely pedig kihalásos/szülésre menős alapon.

Idén végeztem kb azzal a 300-400 gyógytornásszal együtt, aki az ország összes egyetemén végzett és alig van hely.. államiban vagy utolsó félévben mindenki lenyűgözve beajánlottak vagy vársz arra hogy valahol valaki elmenjen szülni. Magánba kell ismerős, mert pályakezdőként max “gyakornoknak” (=recepciós, takarítónak) vesznek fel, vállalkozói kiváltásához meg kell 2 év tapasztalat, úgyhogy az is esélytelen pályakezdőként. Viszont ha államiba se vesznek fel, akkor honnan lesz tapasztalat, hogy elindulj bárhova is? Jogos kérdés, ördögi kör.

Válasz, vagy van ismerős és berak valahova, vagy van más képzettséged is és abban elhelyezkedve várod hogy júniusi végzésed után, talán október végére találj munkát (ha egyáltalán abban az évben van) vagy esetleg külföld.

Én az utóbbiakhoz tartozom, kb az évfolyam 30-50%ával együtt. Javasolt harmadév végén-negyedév elején keresni helyeket. Szerencsére nekem is tulajdonképpen már tavasszal megvolt a helyem, csak arra kellett várni, hogy meglegyen az államvizsgám.

Rémisztően szomorú a helyzet, mert amúgy államiban hatalmas igény lenne több gyógytornászra, én is szívesen elmennék dolgozni, ha lenne hely, de nem tudok a semmiben lenni, hogy dolgozzak imádott szakmámon kívül, reménykedve abban, hogy egyszer lesz benne munkám valamikor.

Én csak akkor javaslom ezt a szakot, ha tényleg az álmod. Csak amiatt, mert azt hallottad valakitől, hogy ez egy könnyű szak, nevetve elvégzed és ismerősöm szomszédjának a kismacskája 700 ezret keres vele.., akkor ne, mert nem minden ilyen fekete-fehér.

júl. 17. 00:34
 2/2 anonim ***** válasza:
68%
Pedig ez pont nem egy olyan szak, amit nevetve el lehetne végezni és szarrá is keresi magát az ember. Igen, önmagában ez tényleg nagyon kevés szak, de ha elvégez még néhány képzést, például sportrehabilitációs tréner, illetve Pécsett és Debrecenben van több szakirány mesteren 1-2 évig, az közelebb visz a tényleges sportolókhoz, aki olyannal akar foglalkozni. Szomorú, hogy ez a tapasztalatod első, de ne általánosíts. Pl Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a szülővárosom megyéjében én sem tudtam volna elhelyezkedni, Szegeden maradva több lehetőségem volt. Közel van Makó, Kalocsa, Kecskemét egyéb nagyobb városok is. Facebookon is gyógytornász állás kereső csoportok gyakran frissítve munkalehetőségekkel. Sima gyógytornászként valóban nem lehet elhelyezkedni, de egy jó irány plusz képzések elvégzésének bemeneteléhez. Egy jó egészségügyi dolgozó pedig élete végéig képezi magát.
júl. 17. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!