Miért van GTKn és TÁTKn is meghirdetve ugyanaz a szak?
Pénzügy és számvitel, gazdálkodás és management, kereskedelem és marketing stb stb.
Szóval miért hirdeti meg egy egyetem ugyanazt a két szakot két különböző karon is?
Alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy és számvitel között mi a különbség?
Ezek a szakok miért nem GTKn vannak? Mit csinálnak TÁTKon?
Köszönöm a segítséget
Szeretném a szakleírásokat elolvasni, átmentem oda ahova a szakkereső átirányított, mert természetesen külön linkek kellenek, erről az útról nem lehet egy általános leírást megnyitni. Szóval nagy nehezen megtaláltam a szakleírásokat, kikerestem a szakot, de hiába kattintok a linkre, semmi nem történik. Ha átmásolom a linket, ide is beteszem, semmit nem ad ki. És visszaléptem, hogy ne a konkrét szakot mutassa, hanem minden gazdasági szakot, és bármelyikre rámegyek, ugyanezt a linket adja ki.
Ja tehát teljesen ugyanaz a szak, ugyanazokkal a tárgyakkal, más helyen és más tanárommal?
Melyik a jobb szak? Valamelyik gtks, vagy az alkalmazott közgazdaságtan?
Értem. Valaki egy másik kérdésem alatt azt írta, hogy ez sokkal komolyabb, mint egy nemzetközi gazdálkodás (akkor még erre hajlottam inkább a pénzügy helyett) vagy bármelyik gazdasági szak.
Ha banki, tőzsdei dolgokkal szeretnék foglalkozni, akkor melyiket érdemes választani? Aztán rendesen majd gondolom úgyis a mesterrel specializálódok gondolom
A nemzetkozinel komolyabb.
Hat attol fugg, hogy ezeken belul mi erdekel, meg mennyire akarsz belemelyulni.
Penzugy mesteren van befekteteselemzes szakirany a legtobb helyen. Szerintem oda a legsimulekonyabban a penzugy es szamvitel alappal a legjobb menni.
Ha nagyon jo matekos vagy, a Corvinuson van gazdasag es penzugy matematikai elemzes osztatlan kepzes, az is jo lehet.
Vagy matek alapszak (vagy) alkalmazott kozgazdasagtan + biztositasi es penzugy matematika mester.
Ha penge vagy es elsz halsz a matekert, akkor minel matekosabb szakra menjel, mert hosszu tavon kifizetodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!