Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért van GTKn és TÁTKn is...

Miért van GTKn és TÁTKn is meghirdetve ugyanaz a szak?

Figyelt kérdés

Pénzügy és számvitel, gazdálkodás és management, kereskedelem és marketing stb stb.

Szóval miért hirdeti meg egy egyetem ugyanazt a két szakot két különböző karon is?

Alkalmazott közgazdaságtan és pénzügy és számvitel között mi a különbség?

Ezek a szakok miért nem GTKn vannak? Mit csinálnak TÁTKon?

Köszönöm a segítséget

2024. júl. 4. 22:46
 1/9 A kérdező kommentje:

Szeretném a szakleírásokat elolvasni, átmentem oda ahova a szakkereső átirányított, mert természetesen külön linkek kellenek, erről az útról nem lehet egy általános leírást megnyitni. Szóval nagy nehezen megtaláltam a szakleírásokat, kikerestem a szakot, de hiába kattintok a linkre, semmi nem történik. Ha átmásolom a linket, ide is beteszem, semmit nem ad ki. És visszaléptem, hogy ne a konkrét szakot mutassa, hanem minden gazdasági szakot, és bármelyikre rámegyek, ugyanezt a linket adja ki.

[link]

2024. júl. 4. 22:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az alkalmazott kozgazdasagtn csak a tatk-n van, a tobbi gazdasagi szaknal a telephely mas, a gtk-n a bp-i kepzesek vannak, a tatk-n a szombathelyi
2024. júl. 4. 23:02
 3/9 A kérdező kommentje:

Ja tehát teljesen ugyanaz a szak, ugyanazokkal a tárgyakkal, más helyen és más tanárommal?

Melyik a jobb szak? Valamelyik gtks, vagy az alkalmazott közgazdaságtan?

2024. júl. 4. 23:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az alk kozgazdasagtan es a psz kozott az a kulonbseg, hogy az utobbi uzleti gazdasagi kepzes, az elobbi elmeleti. Az alkalmazott kozgazdasagtan neve nem tukrozi a szakot, mert valojaban egy uzleti szakhoz kepest kevesbe gyakorlatorientalt, inkabb elmeleti. Sokkal tobb matek van, tarsadalomtudomanyi targyak. Ha pl. valaki elemzoi munkakorokben akar dolgozni, annak egy erre epulo mesterkepzessel jo lehet a szak. Psz-en sokkal gyakorlatiasabb, kezzelfoghatobb tudast kapsz a kezedbe, amit hamar kamatoztatni tudsz. Tok mas a ket kepzes celja
2024. júl. 4. 23:13
 5/9 A kérdező kommentje:

Értem. Valaki egy másik kérdésem alatt azt írta, hogy ez sokkal komolyabb, mint egy nemzetközi gazdálkodás (akkor még erre hajlottam inkább a pénzügy helyett) vagy bármelyik gazdasági szak.

Ha banki, tőzsdei dolgokkal szeretnék foglalkozni, akkor melyiket érdemes választani? Aztán rendesen majd gondolom úgyis a mesterrel specializálódok gondolom

2024. júl. 4. 23:22
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A nemzetkozinel komolyabb.

Hat attol fugg, hogy ezeken belul mi erdekel, meg mennyire akarsz belemelyulni.

Penzugy mesteren van befekteteselemzes szakirany a legtobb helyen. Szerintem oda a legsimulekonyabban a penzugy es szamvitel alappal a legjobb menni.

Ha nagyon jo matekos vagy, a Corvinuson van gazdasag es penzugy matematikai elemzes osztatlan kepzes, az is jo lehet.

Vagy matek alapszak (vagy) alkalmazott kozgazdasagtan + biztositasi es penzugy matematika mester.

Ha penge vagy es elsz halsz a matekert, akkor minel matekosabb szakra menjel, mert hosszu tavon kifizetodik.

2024. júl. 4. 23:44
 7/9 A kérdező kommentje:
Középsuliban nem voltam jó matekos mert nem érdekelt. Mostmár érdekel ezek miatt, és készülök fel, de a gimnáziumi matek nyilván gyerekjáték az egyetemihez képest szóval nem tudom mennyit bírnék. Valószínűleg amúgy a pénzügy marad mert nem akarok Budapesten egyetemre menni.
2024. júl. 5. 11:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A penzugy az jo valasztas, nyelvet ott is tudsz tanulni. Es ha megsem jon be ez a banki, tozsdei vonal, akkor is egy csomo mas terulet fele el lehet menni. Arra keszulj fel, hogy az elejen nem lesz ilyenekrol szo, tele van alapozo targyakkal a kepzes eleje, aminek elsore nem latni ertelmet. Szamvitelt annal tobbet fogsz viszont tanulni, erre szamits.
2024. júl. 5. 12:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem baj. Megnéztem milyen tárgyak vannak, és érdekesnek tűnik mind. Nekem megvannak a céljaim, és az a legkevesebb, hogy kicsit uncsi e, vagy nem egyből a tőzsde és bankok világa
2024. júl. 5. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!