Az orvosi szóbeli meghallgatáson szerzett pontokat a másik egyetemek elfogadják?
Szia!
A 4 ÁOK megegyezett egymással, így az első helyen megjelölt orvosi egyetemen tett szóbeli vizsgán elért pontszámodat automatikusan elfogadja a többi orvosi képzőhely, ezzel kapcsolatban nincs semmi teendőd.
Motivációs elbeszélgetés volt idén.
A vitt önéletrajzodból feltettek pár kérdést, ami érdekelte őket.
Majd volt egy szituációs gyakorlat, hogyan állnál helyt abban a helyzetben, mit tennél, mit gondolsz róla stb.
Ha jól tudom a 2025-ös érettséginél már nem így lesz. Hanem minden megjelölt egyetemre el kell menned szóbelizni ha szeretnél érte pontot kapni (tehát szinte kötelező). Ezt a POTE-n hallottam októberben. Valószínűleg amilyatt történhetett ez a változás mert sokan videki egetemet jelöltek meg elsőre majd amikor megkapták a max pontot a szóbelire (mert ott könnyebben adták meg, és nem ez nem fa*z méregetés) akkor átjelölték Pestet, holott aki Pestre ment egy kicsit keményebb szóbelin 5-10 pontal kevesebett kapott. Így a SE idén már nem fogadja el a többi egyetem szóbelijét, ezért a többi egyetem sem tudja a Semmelweisét.
Remélem érthető volt :))
A SE 2025-ben már csak a DE ÁOK-on tett szóbelit fogadja el (és viszont).
Így van fent a honlapon :
“A szóbeli felvételi vizsgán szerezhető 50 pont más jogcímen szerzett pontokkal nem váltható ki. A szóbeli vizsgát a Semmelweis Egyetem és a Debreceni Egyetem egységes szempontrendszer alapján folytatja le, és elfogadja egymás eredményeit.”
Nem annyira nézegettem az oldalt (nem szúrta ki a szemem), biztosan így van. Az a lényeg hogyha valaki orvosira akar menni akkor már ennek is utána kell néznie nem élég csak elmenni az egyikre. Szerintem ez nincs minden orvosi egyetem honlapján kellően feltűntetve.
Nem kell egyesével böngészni az egyetemek honlapját, a felvi.hu-n minden szerepel, úgyis az ott meghirdetettek az iranyadóak.
És igen, minden egyetemet külön meg kell vizsgálni, mert kb.mindenben is eltérnek egymástól:
Pl.más pontot ér a nyelvvizsga, sporteredmény, munkatapasztalat, saját tanfolyam elvégzéséért plusz pontot adnak stb.. borzalom katyvasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!