Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hány félév alatt lehetek tanár?

Hány félév alatt lehetek tanár?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Nemsokára végzek az egyetemen, a 6. éven pedig lehetőségem van egy tanári oklevelet megszerezni, amivel rajzot taníthatok. (Az alap+mesterszaknak nincs köze a tanárihoz, ha ez számít) Ha erről kiadják az oklevelem, mennyi félévbe telne egy történelem vagy kémia szakot mellé vennem, figyelembe veszik egyáltalán ezt az oklevelet, vagy újra kell jelentkeznem kétszakos tanárira az egyetemre 5+1 évesre?

Köszi a választ!

2024. jún. 29. 18:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
újabb szakonként 4 félév.
2024. jún. 29. 18:28
 2/12 anonim ***** válasza:
30%

"Nemsokára végzek az egyetemen, a 6. éven pedig lehetőségem van egy tanári oklevelet megszerezni, amivel rajzot taníthatok."

Még a történelmet megértem, de a kémia?? Képes lennél elmenni kémiatanárnak, miközben semmilyen kémiai előképzettséged nincs? A 4 féléves képzésről is ki lehet ám hullani, sőt! Minek égetnéd magad a diákok előtt, hogy 2 témakörrel jársz előttük a könyvben...

2024. jún. 30. 09:26
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
A töri is nagyon húzós, azt is alig végzi el valaki még nappalin is- ezt tapasztalatból tudom.
2024. jún. 30. 12:44
 4/12 A kérdező kommentje:
#2 kémiából emelt szinten érettségiztem, 90 fölött. Ne vágj már olyanokat a fejemhez, egyébként amiről fogalmad sincs, hogy mit tanultam és mit nem. Árad belőled a rosszindulat. Nem ez volt a kérdésem, hanem hogy mennyi félév megszerezni a tanárit, hogy taníthassak középiskolában.
2024. júl. 1. 06:56
 5/12 anonim ***** válasza:
Sajnálom, ha emelt érettségivel, 4 féléves gyorstalpalóval lehet kémiát tanítani:(
2024. júl. 1. 18:27
 6/12 anonim ***** válasza:
29%
5. 4 félév nem gyorstalpaló, ad annyit, hogy akár középiskolában is tanítson. Ez minden újabb szak esetén így van.
2024. júl. 1. 18:39
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Akkor a kétszakos osztatlan tanárképzésben résztvevők túlképzettek.
2024. júl. 1. 18:54
 8/12 anonim ***** válasza:
29%
7. Nem, mert eleve ott a második szak is.
2024. júl. 1. 21:32
 9/12 anonim ***** válasza:
És a sok laborral mi a helyzet? Szval túlképzettek... nem hiába nem megy egyik sem tanítani, hanem felszívja őket az ipar.
2024. júl. 2. 08:18
 10/12 A kérdező kommentje:

#5, elmondanád, hogy mi a problémád? :D

Gimiben 4 évig emelt kémián voltam, szóval szerintem "kicsit" van gőzöm a dologról :D

Látom neked csak annyi a lényeg, hogy beleköss valamibe. Ilyen "előképzettséggel" nem én leszek az első aki kipereg onnan, elhiheted. Van olyan aki odamegy, úgy, hogy kettessel átengedik az érettségin, majd az egyetemet épphogy elvégzi. Szerinted a sok vegyészt ki tanítja kémiából? A tanárok.. vagy mindenki úgy születik, hogy egyből bepattan a laborba, tud mindent? Szerintem nem. Mindenkinek van választása, hogy mi akar lenni, állatorvos, vegyész, stb.. én tanár, mivel közelebb érzem magamhoz azt, hogy emberekkel kommunikáljak és ne boncoljak szét egy állatot. Ha meg szerinted egy emelt kémia van olyan könnyű, mint egy magyar akkor gratulálok.

2024. júl. 2. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!