Milyen opcióim vannak, ha egyetemre mennék, de a
lakhatásra nincsenek millióim?
Figyelt kérdés
Sok helyen probléma, hogy a kollégiumokba nem kerülnek be a hallgatók, így az albi marad, ami igencsak drága, olyan főbérlőt meg nehéz találni, aki több embert eltűrne a lakásába, amit értek is, meg nem is. Gondolom ilyen esetben a levelező marad, mint opció, ami mellett munkát is lehet vállalni, az önállósodás felé haladva, de mégis otthon élve, nem kiszolgálva a rengeteg parazita főbérlőt, tisztelet a kivételnek, de amilyen árak vannak, meg amiket hallok róluk, félelmetes. Lehet megválaszoltam a kérdést, de kíváncsi vagyok, ki hogy látja. Több év kihagyás után mennék, 24 évesen, ha jövőre felvesznek (ebbe most ne menjünk bele, hogy miért ilyen későn).
2024. jún. 27. 23:19
1/10 anonim válasza:
1. Dolgozol mellette, fenntartod magad a fizetesedbol + osztondij
2. Bejarsz nap mint nap (sokan csinaljak)
3. Kozelebb levo egyetemet keresel ( az orszagban eleg sok helyen van)
4. Diakhitel
5. Tavoktatasban indul a szak (eleg ritka) A levelezovel nem vagy beljebb.
………rengeteg lehetoseg van, de nyilvan fugg az elethelyzetedtol
2024. jún. 28. 00:09
2/10 A kérdező kommentje:
Levelezővel miért nem? 2 hetente csak megoldja az ember valahogy egy olcsó szálláson is akár.
2024. jún. 28. 01:25
3/10 anonim válasza:
Megoldást jelent a levelező, de vannak helyek, ahol nappalin lehet kérni egyéni tanrendet. Nekem volt egy szobatársam, aki teljes munkaidőben dolgozott egy hipermarketben, miközben nappali tagozatos volt. Csak lestem, nem is tudtam, hogy van ilyen, hogy egyéni tanrend. Esetleg nézz utána ennek. Már csak azért is, mert diákmunkázni levelezőn nem lehet.
2024. jún. 28. 04:32
4/10 anonim válasza:
Én amíg egyetemista voltam, zözit terítettem a koliban, abból fizettem :D
És csak annyi melóm volt hogy jó embernek jó embert mutattam be, én hozzá se értem, csak kaptam a részesedést :D
2024. jún. 28. 06:07
5/10 anonim válasza:
#2 levelezoskent egy csomo lehetosegtol elesel. A lehetoseget is elveszed pl. annak hogy majd valahogy bejuss koliba.
Ha 2 hetente van, az nem rossz, a legtobb helyen hetente pentek + szombati oktatassal van. Szoval a penteket meg kell oldani, arrol nem beszelve, hogy a vizsgakat is szeretik nehol hetkoznapra rakni, aztan oldd meg, ahogy tudod. Olyan rugalmas munkaltato, ami meg elenged penteken ritka. Tok mas problemakkal szembesul az ember, de ezt majd akkor latja, ha odakerul. De mint irtam is, nem ismerem az elethelyzeted. Feltetelezesekbol tudtam csak kiindulni.
2024. jún. 28. 06:44
6/10 anonim válasza:
Sokan diákhitelt vesznek fel. Amúgy kolitól függ, a mienkbe pl. könnyű bekerülni, ha kicsit is jól tanulsz
2024. jún. 28. 07:05
7/10 anonim válasza:
Sok diák bérel csak egy szobát egy nagyobb lakásban, másokkal közösen. Kényelmes? Nem. Kockázatmentes? Nem. Olcsóbb, mint egy teljes lakást bérelni egyedül? Sokkal.
Mindenesetre inkább nappalira menj, ha tudsz. A többség azért amellett is tud dolgozni valamennyit.
2024. jún. 28. 07:52
8/10 A kérdező kommentje:
5. Én úgy tudom a Nyíregyházi Főiskolán levelezősöknek is van lehetősége koliba menni, ahogy a PTE-n is. De a PTE-n állítólag nagyon nehéz bekerülni, Nyíregyen sokkal egyszerűbb bekerülni. Meg aztán lehet, hogy nem is túl etikus levelezőskét koliba menni.
De ezt nyílván át kell gondolnom többször is, mérlegelve. Mert eladósodni se szeretnék, mert mi van, ha ne adja isten, mégse tudok lediplomázni, stb. Albérletben szerződés, mi van, ha kiköltöznek idő előtt mellőlem, stb. Persze, valamit valamiért. Egyébként a közlekedésmérnöki a cél. Távoktatáson van Győrött is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!