Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Így tudok Magyarországon...

Így tudok Magyarországon felsőoktatásban tanulni?

Figyelt kérdés
15 éve MO-n élő, de nem magyar állampolgár vagyok. Magyar tannyelvű iskolába nem jártam. Érettségim van, szeretnék levelezőn egyetemre menni, leginkább bölcsész karra, valamilyen nyelvet és annak kultúráját tanulni. A gondom, hogy magyar nyelv+irodalomból, matekból és töriből sincs érettségim. (nálunk más tantárgyak voltak kötelezőek, az adott ország nyelve+irodalom, angol, közgazdaságtan és marketing-ezekből van érettségim) Milyen lehetőségeim vannak így? A sok külföldi diák is megoldja,de nem tudom, mi ennek a menete?

2024. jún. 25. 02:11
 1/3 anonim válasza:
100%

Ha határontúli magyar vagy, vagy más EU-s állampolgár akkor ugyanúgy tudsz menni állami egyetemre menni.

Ha önköltséges levelező képzésre akarsz menni, akkor senkit nem érdekel hogy milyen állampolgár van, mivel magadnak fizeted. Ha egyébként legálisan tartozkodsz az országban (feltételezem igen), akkor ugyanúgy jelentkezel az egyetemre mint mindenki más. A felvi.hu oldalon lehet egyetemre jelentkezni.

2024. jún. 25. 09:40
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Igen, határontúli magyar vagyok és EU- állampolgár. Legálisan vagyok itt, itt dolgozom, adózom, itt a TB-m, lakcímem stb.

Én azon aggódom, hogy egy csomó MO-n kötelező tantárgyból nincs érettségim. Ez nem gond? Igen, fizetős levelezős szakra gondoltam. Ez befolyásol valamit? Pl ha nincs túljelentkezés a szakon, akkor mindenképp bekerülök? Vagy ez nem így megy? Nincs valami minimum ponthatár?

2024. jún. 25. 09:46
 3/3 anonim válasza:
100%
#1-es vagyok: jobban tudnék segíteni ha meg mondanád hogy milyen szakra akarsz menni és milyen tantárgyakból van érettségid. Természetesen ha az adott szakhoz követelmény egy adott érettségi, akkor azt meg kell csináld.
2024. jún. 25. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!