Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit nézzek át alaposan egyetem...

Mit nézzek át alaposan egyetem előtt?

Figyelt kérdés

Szeptemberben szeretnék menni informatikai szakra.

Matek az az erossegem.

Viszont informatika szeretem, de nem olyan jó vagyok belole mint matekbol.

A kérdésem hogy egyetem előtt mit vegyek át alaposan informatikabol hogy helyt álljak?

Gondolom nem Excel, acces és társai.

Programozás minél erősebben ugye?

Vagy esetleg hardver, stb elméleti részek?

jún. 20. 21:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Mondjuk nem artana tudni, hogy az informatika szak alatt mit ertesz. Mernokinfo, programtervezo, gazdasaginformatikus?
jún. 20. 23:38
 2/11 anonim ***** válasza:
19%
Távolálljon tőlem, hogy bunkó legyek, de úgy mész egy krva kemény infó szakra, hogy nem tettél belőle emelt érettségit? Emelt érettségire legalább az alapszintű programozást megtanultad volna, mert az ott tananyag. Sima matek itt nem elég, a kódok nem írják meg magukat.
jún. 20. 23:55
 3/11 A kérdező kommentje:

Programtervező informatik szakra megyek.

Matekbol tettem emelt szintet.

A programozást tanulom jelenleg.

jún. 21. 03:32
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
Programozàst tanuld. Legyél benne rutinos. Elvileg be lehet emelt infó nélkül is kerülni. Szóval a tanulók egy részéhez eleve előképzett leszel. Feküdj rà még nyàron minél jobban, mert az első év szóró. Ott is meg lehet tanulni, de akkor màr nagyon nehéz.
jún. 21. 09:05
 5/11 A kérdező kommentje:

Szóval akkor a programozás menjen keményen?

Akkor nem érdemes egy évet ki hagynom, és jövőre elkezdeni a sulit ilyen miatt?

Mert már arra is gondoltam hogy ha nem tudok úgy felkészülni akkor egy évet kihagyom, addig készülök.

jún. 21. 09:43
 6/11 anonim ***** válasza:
50%
Nyáron már semmit ne tanulj. Higgy nekem, 3 éven keresztül ki sem fogsz látni a rengeteg tanulnivaló közül. Ezt a 2 hónapot pihend ki és friss aggyal vágj neki szeptemberben.
jún. 21. 18:21
 7/11 A kérdező kommentje:

De viszont akkor ha nem tanulok nyáron, akkor elég lesz felzárkoznom a tananyaghoz.

De amugy az info része az programozás lesz?

Vagy miből fog allni az info része a szaknak az elején?

jún. 21. 20:16
 8/11 anonim ***** válasza:
78%
Nézd meg a tantervet és tantárgy szerint írd be a nevét scribdre. Legtöbbször az egyetemet rengeteg tételt kitesznek. Ha a legbrutálisabb tárgyakra gondolsz, akkor az a logika, a bonyolultság elmélet és a formális nyelvek. De ezek csak 3-4-5.féléves tárgyak. Amúgy simán átmész mindenből, ha belépsz az SZTE-TTIK karának Discord csoportjába, de facebook csoportokon keresztül is segítik egymást a hallgatók kidolgozott tételekkel és magyarázatokkal.
jún. 21. 22:14
 9/11 anonim ***** válasza:
31%

"De amugy az info része az programozás lesz?

Vagy miből fog allni az info része a szaknak az elején?"

Mi lenne ha leendő informatikusként először gyakorolnád az önállóságot és a Google kereső használatát? Hidd el sokkal fontosabb skill, mint egy programozási nyelv szintaxisát megtanulni, hogy "komplex" problémákat képes legyél önmagadtól megoldani. Viszont ha egy tanrend megtalálása nehézséget okoz, az önálló problémamegoldó készséged mindenképp fejlesztésre szorul.

jún. 22. 00:49
 10/11 anonim ***** válasza:
89%
Leginkább igen, programozás lesz jó nagy mennyiségben. De emellett, ha a matekot nem nézzük, lesz még hálózatok, hardverismeret, operációs rendszerek, adatbázisok, informatikai biztonság, és néhány tölteléktárgy is (jog, közgáz)
jún. 22. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!