Csecsemő- és kisgyermek-gondozó képzéssel kapcsolatban segítene valaki?
Pedagógus (középiskolai tanár) végzettségem van, de a közelünkben nincs nagy igény (semmilyen sincs) a szakomra (olasz-latin).
Szívesen elhelyezkednék bölcsődében, de ehhez -gondolom- el kell végeznem egy tanfolyamot.
Illetve ebben sem vagyok biztos, ha valaki tudna segíteni, megköszönném - milyen jogi szabályozás él ebben a kérdésben, tanári diploma mellé kötelező-e, és ha igen milyen "mélységű" tanfolyam/ képzés, elég egy pár hónapos-féléves, vagy 1-2 éves szükséges?
A kb. költségek is érdekelnének, bár ezek nyilván függenek a képzés jellegétől, hosszától, de ha valaki járt ilyen tanfolyamra (Budapesten), örülnék, ha megosztaná velem a részleteket.
(A Kasza képzőt többen dicsérték más oldalon, esetleg végzett ott valaki?)
Előre is köszönöm az infókat!
Ez már nincsen tanfolyamon csak felsőfokú szakképzésben vagy fősulin. Összesen 3 éves.
Mivel középsulis tanár vagy ezért mindenképpen el kell végezned mert nem kisgyermekekre (0-3 éves) szakosodtál. Max egy-két tantárgy alól kaphatsz felmentés.
Előnyök-hátrányok:
Okj könnyebb és olcsóbb. Fősuli jóval drágább, de több fizetést kaphatsz érte. Viszont nem biztos, hogy a bölcsődék igényt tartanak fősulis diplomára.
Köszönöm az infókat, bár nem igazán értem...
A neten is hirdetnek tanfolyamokat, és a kezemben egy mai kiadású hirdetési újság, ebben is ilyen tanfolyam.
Lehet, jövő héten felhívok 1-2 ilyen számot, hogy rákérdezzek, mi a teendő ilyen esetben.
Ha valaki, még tudna írni, aki végzett ilyet, megköszönném. :)
Első vagyok
Valóban többféle képzés van, csak munkavállalás szempontjából nem mindegy, hogy milyet végzel. Mert annak nincs értelme, hogy elvégzel x összegért egy tanfolyamot amiért megint nem fogsz munkát kapni, mert az intézmény számára nem részesültél megfelelő képzésben. Mostanában egyre komolyabban veszik a kisgyermekekkel foglalkozó szakmákat és nem véletlenül lett főiskolai szintre felemelve a dolog. Nőnek az elvárások.
Mert annak nincs értelme, hogy elvégzel x összegért egy tanfolyamot amiért megint nem fogsz munkát kapni, mert az intézmény számára nem részesültél megfelelő képzésben.
persze, persze, én is így gondolom, épp ezért próbálok tájékozódni. :)
Köszönöm, amiket írtál.
Kedves kérdező!
Hadd kérdezzem meg, hogy okosabb lettél azóta? Én is egy ilyen képzésen gondolkozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!