Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Idén nehezebb lesz bekerülni...

Idén nehezebb lesz bekerülni BME-re,hogy megemelték 320-ra a minimumponthatárt?

Figyelt kérdés

jún. 17. 14:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Bekerülni sose volt oda nehéz, bent maradni, na az már igen.
jún. 17. 14:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha 320 pontot sem éred el, akkor jibb is hogy nem kerülsz be mert úgyis elvéreznél
jún. 17. 14:54
 3/8 A kérdező kommentje:
A 320-at elérem,annál több lesz.Úgy értem,hogy ha a korábbi években egyes szakoknál mondjuk 310-320 volt felvételinél a ponthatár,de akkor 280 volt a minimum.Hogy most esetleg több lesz-e?
jún. 17. 15:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Eddig 280 volt mindenhova a minimumponthatár, akkor írtak ki pontosan ennyit, ha nem sikerült feltölteni a létszámot. Hiába jelentkeztek többen, olyat vehettek csak fel, aki azt elérte. De ha egyetem határoz meg 320 pontot, akkor azalatt fix nem lesz, afölött lehet vagy pontosan annyi. Bár egy építészmérnökre vagy villamosmérnökre ha jól tudom kötelező emelt matek, emelt fizika. Ha azt vesszük, hogy annak az eredményét duplázza és megkapja a 100 intézményi pontot, akkor is kellene mindkettőből külön-külön minimum 50-60%, azt meg ezt a 2 tárgyból elég nehéz elérni, óriási pontnövekedésre nem kell számítani.
jún. 17. 17:02
 5/8 A kérdező kommentje:
Én az értem,hogy az alatt senkit nem vehetnek fel,azért van meghatározva egy ponthatár.Amúgy egy tárgyból kötelező emeltet tenni.Intézményi pontot meg több dologra adnak.Pl.OKJ szakképesítés,nyelvvizsga,illetve BME-n már munkatapasztalatért is.
jún. 17. 20:15
 6/8 anonim ***** válasza:
A 100 intézményi pontot simán ki lehet maxolni. Az érettségiket meg nem tudja előre senki, hogy hogy sikerült az összes jelentkezőnek. De valószínűleg 320 pont körül lesz, esetleg max 10 ponttal fölötte, ha előző években a 280-at is alig érte el valaki. Főleg ha 2/3olódik az érettségi, aki nem 2 emelttel megy, annak kevesebb a pont.
jún. 17. 20:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem.De nem mindegyikre 320,mondjuk egy mérnökinfóra vagy építészmérnökire kb 400 volt az előző években.Egy építőmérnökin volt 320.
jún. 17. 22:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Ne ragaszkodj minden áron a BME-hez. Tipikusan magas ponthatárok mérnökinfóra, de egy Óbudai Egyetem is ugyanolyan értékű diplomát ad és kevéssé szpatnak szét az egyetemi éveid alatt.
jún. 18. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!